knoflook garnalen met sherry

Knoflook garnalen met sherry

Gisteravond kregen wij opeens nog zin in iets lekkers. Gelukkig lagen er nog een paar garnalen in de vriezer. Garnalen en knoflook zijn altijd een goede combinatie maar met het scheutje sherry erbij word het nog lekkerder. Wij gebruiken altijd wat extra olie omdat je daar zo lekker brood in kunt dippen.

Ingrediƫnten: hapje voor 2 personen

  • 100 gram rauwe, gepelde garnalen
  • olijfolie
  • 6-8 teentjes knoflook
  • 1 el sherry (medium dry)
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Laat de garnalen als ze uit de vriezer komen ontdooien (bij ons waren ze dus nog half bevroren maar het smaakte goed). Pel, kneus en hak de teentjes knoflook fijn. Verhit ongeveer 3 keer zoveel olijfolie als je normaal zou gebruiken in een koekenpan. Voeg gelijktijdig de knoflook en de garnalen toe aan de warme olie en bak op een middelhoog vuur totdat de garnalen roze kleuren. Voeg 1 el sherry toe schep om en haal van het vuur. Breng op smaak met zout en peper.

knoflook garnalen met sherry

Serveer de garnalen, knoflook en olie in een bakje met brood erbij.

knoflook garnalen met sherry

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *