courgettesoep met kruidenroomkaas

courgettesoep met kruidenroomkaas

Tussen kerst en nieuwjaar is het fijn om even iets gezonds te eten iets wat niet zo zwaar op de maag ligt, even een dagje geen vlees (want dit eten de meeste mensen met kerst en oud en nieuw meer dan genoeg). Zijn jij en je portemonnee wel toe aan een balansdag  probeer dan deze courgettesoep met kruidenroomkaas eens want hij is echt heel lekker.

 

Ingrediënten:  voor 8 kommen soep

  • 1 grote ui
  • 2 courgettes
  • 2 liter water
  • 2 bouillon blokjes (groente of kip)
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • olijfolie

staafmixer

Bereidingswijze:

Snijd de ui fijn en de courgettes in blokjes. Bak de ui ongeveer 5 minuten in wat olijfolie aan. Voeg de courgettes toe en bak nog een minuut of 3 mee. Giet het water in de pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de bouillon blokjes toe. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen. Maak met de staafmixer een mooi egale soep zonder stukjes. Plaats de pan terug op het vuur en roer er de roomkaas doorheen. De soep hoeft nu niet meer te koken.

courgettesoep met kruidenroomkaas

Serveer met brood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *