Dagje Duitsland, Emlichheim en Nordhorn.

27 april zijn mijn man, moeder, zusje, oma en ik naar Duitsland geweest. De festiviteiten rondom Koningsdag hebben we maar een keertje over geslagen. We begonnen ons uitje in Emlichheim. Hierna zijn we doorgereden naar Nordhorn (mijn favoriete stadje in Duitsland het liefst kom ik hier elke maand wel een keer). In Duitsland kun je heerlijk eten en drinken voor in verhouding weinig geld. Kleding shoppen lukt mij hier ook altijd goed. Benieuwd naar een aantal leuke eet en drink gelegen heden in Emlichheim en Nordhorn? Lees dan snel verder!

ontbijt en lunch in Emlichheim

Rond 12 uur kwamen wij aan in Emlichheim. Hier zijn we meteen gestopt bij onze favoriete bakker, Wintering.

Onze bestelling bestond uit, 3 cappuccino, 2 halve harde broodjes belegd met een soort filet American (met) en rauwe uitjes.  1 zacht broodje met margarine en kaas, 1 broodje met glazuur en room, 1 Belinerbol en 1 Turks brood (fladenbrot) gezond.

De cappuccino was heel lekker en had een goede schuimlaag.  Zelf deelde ik met mijn Zusje Nicole het broodje gezond. Dit is mijn lievelingsbroodje hier en deze bestel ik bijna altijd. Op dit brood zit kaas, ham, sla, kool, komkommer en remouladesaus (soms ook nog ei, tomaat enz.).

Alle andere broodjes vielen bij iedereen ook goed in de smaak.

Biener landbackerei Wintering

Biener landbackerei Wintering
Rinse zijn broodje met glazuur en room.

Wintering Biener Landbäckerei,
Mühlenstraße 1,
49824
Emlichheim, Duitsland

Na heerlijk te hebben geluncht reden we niet meteen door naar Nordhorn. Mijn moeder en oma gingen nog even naar de ALDI tegenover de bakkerij om een paar boodschappen te halen. Nicole, Rinse en ik reden een stukje terug om even bij de Posten-borse naar de plantjes te kijken.

winkelen in Nordhorn

Hierna reden we in ongeveer een halfuurtje door naar Nordhorn. Parkeren is dicht bij de winkels mogelijk, bijvoorbeeld in de parkeergarage (0,50 per 30 minuten dag tarief 4 euro).

Als eerste bezochten we Luca een winkel met leuke kleren die helaas vaak van slechte kwaliteit zijn en niet zo mooi zitten. Wel een aantal dingen gepast maar niemand van ons heeft hier kleren gekocht. Bij de kassa vond ik nog wel een paar mooie sandalen voor 7 euro en deze heb ik wel meegenomen.

sandalen (Luca, Nordhorn)

Hierna zijn we naar de New Yorker gegaan. Nicole heeft hier bijna al haar kleedgeld opgemaakt maar ze had ook flink veel gekocht. Mijn moeder en ik kochten dezelfde roze kokerrok met een T-shirt en voor Rinse vonden we nog 2 witte hemden voor onder een blouse.

setje (NewYorker, Nordhorn)

ijssalon Nordhorn

Na een uur in de New Yorker te hebben rondgelopen hadden oma en Rinse het wel gehad. Zij zijn alvast naar Pinocchio gegaan om een cappuccino te drinken. Na ongeveer een half uurtje volgden wij ook.

Eis-café Pinocchio

Pinocchio is een ijssalon die wij zowel in Nordhorn als in Emlichheim wel eens bezoeken. (Emlichheim heeft achter een mooie tuin om te zitten en voor een terrasje)

Mijn moeder en ik bestelden een Irish coffee en Rinse en Nicole namen ijs. Rinse koos voor de Mocca-Becher en Nicole nam de Erdbeer-Becher.

De zelfgemaakte aarbeiensaus was heerlijk en Nicole was blij dat ze na enig aandringen van de ober er toch voor koos om deze bij haar ijs te laten serveren.

De Irish coffee was ook superlekker alleen zat er wel erg veel alcohol in.

Irish coffee eiscafe Pinocchio
Irish coffee

Hierna nog even naar mijn favoriete winkel geweest, Orsay. Veel duurder dan de New Yorker maar ook veel betere kwaliteit.

Veel kleding gepast maar het stond me allemaal niet echt aan. Net toen ik zij dat dit de eerste keer zou worden dat ik hier niet slaagde viel mijn oog op een leuk geel zomers jurkje met het special prices label. Dus nog gunstig geprijsd ook. Hij zat lekker en ik vond hem mooi dus deze heb ik nog maar gekocht.

jurkje (orsay, Nordhorn)

Ondertussen was het al een uur of vijf dus de magen begonnen weer te rammelen.

curryworst en gyros in Duitsland

Voor de eerste keer gingen wij hiervoor naar Huesmam een slagerij en Grill restaurant in één. We genoten hier van curryworst, frites met mayonaise, een gyros burger en gyrosvlees.

Alles was heel lekker en betaalbaar.

Tot slot bezochten wij nog even de Kik (deze is in Nordhorn op doordeweekse dagen tot 7 uur geopend!) om wat leuke baby spulletjes te kopen voor onze toekomstige oom en tantezegger.

dagje Emlichheim en Nordhorn

Na een leuke dag met onze buikjes en tassen goed gevuld terug naar huis gegaan. Mijn volgende bezoek aan Emlichheim en Nordhorn laat vast niet lang op zich wachten.

Wat zijn jullie favoriete plekjes in Duitsland?

1 reactie op “Dagje Duitsland, Emlichheim en Nordhorn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *