knoflookroomsaus

Wat is het toch makkelijk om een pakje roomsaus kant en klaar in de winkel te kopen. Ze kosten vaak bijna niks en je hoeft het alleen maar warm te maken. Het zelf maken van zulke sauzen is echter ook vaak verbazingwekkend eenvoudig en is meestal nog goedkoper! Het voordeel is dat je weet wat erin zit en je het naar je eigen smaak aan kunt passen. Deze knoflookroomsaus is ook heel makkelijk om te maken en smaakt superlekker bij vlees of vis met aardappelen of door een vegetarische pasta maaltijd. Veel meer dan knoflook en room heb je niet nodig voor deze saus.

Ingrediënten: 2 tot 4 personen

  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde dille +extra
  • knoflookpoeder
  • 1 el citroensap + extra
  • 200 gram slagroom
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak je knoflookroomsaus?

Bereidingswijze:

Pel, kneus en hak de teentjes knoflook fijn. Verhit een klein beetje olijfolie in een steelpan en bak de knoflook samen met de dille aan totdat het geurt. Zet het vuur laag en voeg 1 el citroensap toe. Giet al roerend de room erbij. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra knoflookpoeder en citroensap. Laat de saus zachtjes opstaan onder voortdurend roeren totdat deze de gewenste dikte heeft en goed warm is.

Waar past roomsaus bij?

Deze knoflookroomsaus past perfect bij mijn recept voor Zalm uit de oven met pasta en broccoli. Ook lekker bij andere soorten vis of een stukje gebakken vlees met aardappels en groente . Liever vegetarisch? Deze saus smaakt ook lekker bij champignons!

0 reacties op “knoflookroomsaus”

  1. Pingback: Zalm uit de oven – liefde voor eten

  2. Pingback: Basis aardappel gnocchi recept – liefde voor eten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *