knoflook roomsaus

Wat is het toch makkelijk om een pakje roomsaus kant en klaar in de winkel te kopen. Ze kosten vaak bijna niks en je hoeft het alleen maar warm te maken. Het zelf maken van zulke sauzen is echter ook vaak verbazingwekkend eenvoudig en is meestal nog goedkoper! Het voordeel is dat je weet wat erin zit en je het naar je eigen smaak aan kunt passen. Deze knoflook roomsaus is ook heel makkelijk om te maken en smaakt super lekker bij vlees of vis met aardappelen of door een vegetarische pasta maaltijd.

ingrediënten: 2 tot 4 personen

  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde dille +extra
  • knoflookpoeder
  • 1 el citroensap + extra
  • 200 gram slagroom
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Pel, kneus en hak de teentjes knoflook fijn. Verhit een klein beetje olijfolie in een steelpan en bak de knoflook samen met de dille aan totdat het geurt. Zet het vuur laag en voeg 1 el citroensap toe. Giet al roerend de room erbij. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra knoflookpoeder en citroensap. Laat de saus zachtjes opstaan onder voortdurend roeren totdat deze de gewenste dikte heeft en goed warm is.

 

Deze knoflook roomsaus past perfect bij mijn recept voor Zalm uit de oven met pasta en broccoli. Ook lekker bij andere soorten vis of een stukje gebakken vlees met aardappels en groente . Liever vegetarisch? deze saus smaakt ook lekker bij champignons!

 

2 gedachtes over “knoflook roomsaus

  1. Pingback: Zalm uit de oven – liefde voor eten

  2. Pingback: Basis aardappel gnocchi recept – liefde voor eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s