Assen, Kohinoor van India

Na twee keer te hebben gegeten bij Indian spices in Emmen vonden Rinse en ik het tijd om eens een ander Indiaas restaurant uit te proberen. Deze keer kozen wij voor Kohinoor van India in Assen. Onze keuze viel hierop omdat ze hier een thali serveren. Dit zijn allemaal kleine Indiase gerechtjes geserveerd aan tafel zodat je de Indiase keuken goed kunt leren kennen. Wij gingen op een zondag en dan is de thali ook nog eens voor een speciale prijs (donderdag ook).

Parkeren kon bijna voor de deur dus dit was heel fijn. Van buiten ziet het restaurant er heel uitnodigend uit. Ook binnen in het restaurant is er veel aandacht besteed aan het geven van een Indiase sfeer. Helaas was het nog geen zomers weer want ze hebben een super mooi tuin terras.

Bij Indiase restaurants krijg je volgens mij bijna altijd papadum met verschillende dips vooraf. Zo ook bij Kohinoor van India. Papadums zelf vind ik niet zo heel bijzonder maar de dips maken het natuurlijk lekker. We kregen er drie dips bij, Tamarinde, mango en munt. De munt vonden wij allebei het lekkerste hier zat volgens mij lekker veel komijn in en hier zijn wij gek op.

papadum dips
papadum dips

Als voorgerecht bestelden wij singgara en butterfly.

Singgara staat op de kaart omschreven als  Driehoekjes van bladerdeeg gevuld met lamsgehakt, kikkererwten en specerijen.

Butterfly staat omschreven als, Krokant voorgerecht van grote gemarineerde garnalen in een bijzonder deegbeslag van kikkererwten.

Beide gerechtjes werden geserveerd met een heerlijk frisse salade. De garnalen en singgara hebben we allebei verdeeld. De Butterfly vonden wij allebei veel lekkerder dan de singgara. De singgara smaakte ook lekker maar vonden wij niet zo heel erg bijzonder. De butterfly daarentegen was een ware smaak explosie en paste perfect bij de salade.

singgara en butterfly
singgara en butterfly

Als Hoofdgerecht namen wij dus de Thali. Dit bestond uit kruidige rijst met daaromheen zeven kleine gerechtjes waarvan 1 zoete kip curry en 1 scherpe lams curry. 5 groente gerechtjes waarvan 2 courgette, 1 tuinbonen, 1 kikkererwten en 1 linzen. De groente gerechten smaakten allemaal weer totaal anders. Er was een groot verschil in pittigheid en zoetheid. De courgette in warme muntsaus was een verrassing voor mijn smaakpapillen vooral omdat ik dacht geen munt in warme gerechten te lusten.

thali
thali

Verder kregen we er nog Naanbrood en raita bij (een soort Indiase tzatziki)
en Kipfilet tandoori en tandoori champignons.

 

Helaas zaten we na al deze heerlijkheden zo vol dat een nagerecht niet meer ging passen.

We namen nog wel een kopje koffie na. De koffie werd heel mooi opgedient op een zilverkleurig dienblad. Er zaten een pindarotsje en 2 chocoladeboontjes bij. De koffie was wel heel erg sterk. Geen idee of dit zo hoort bij een Indiaas restaurant, wij hebben liever wat minder sterke koffie maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

koffie
koffie

al met al vonden wij het een heerlijk avondje uit. Het restaurant zag er mooi uit en de Indiase muziek maakte de sfeer compleet. Het eten was veelzijdig en heel smaakvol. Wij komen hier vast nog wel eens terug.

Ook zin gekregen in India’s eten ga dan lekker zelf aan de slag met mijn Indiase recepten:

1 reactie op “Assen, Kohinoor van India”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *