Hoogeveen, Heinrigs restaurant

Schnitzel restaurant Heinrigs in Hoogeveen is een leuk restaurant voor het hele gezin. Benieuwd hoe ik het hier heb ervaren en wat voor lekkers er te eten was? Lees dan snel verder.

 

Het hele restaurant heeft een Duitse sfeer. Er kwam ook nog iemand in een Heinrigs pak langs wat zeker voor kinderen heel leuk is (alhoewel een enkeling het een beetje eng vond).

Op de drankenkaart staan verschillende Duitse speciaal bieren.
Rinse probeerde de konig Ludwig dunkel bier en deze was heel lekker.

 

 

Als voorgerechten werd er stokbrood met kruidenboter, chickenwings, ham meloen en carpaccio besteld.

Nicole was heel erg onder de indruk van de kruidenboter die vond zij super lekker.

De chickenwings en ham met meloen waren ook heel erg goed. Mijn voorkeur ging echter uit naar mijn eigen voorgerecht de carpaccio. Het was wel heel erg veel! Gelukkig ben ik een grote eter en kon ik mijn voorgerecht helemaal op eten zonder compleet vol te zitten, maar voor kleinere eters is dit toch echt een te groot voorgerecht. De salade op de carpaccio was lekker vers met een heerlijke dressing.

 

 

 

Het hoofdgerecht bestond voor ons allemaal uit vlees: Mixed grill, Ierse Ribeye en schnitzel met gebakken spek, ui en droge worst.

Zelf had ik de Mixed grill bestaande uit biefstuk, spareribs en varkenshaas. Er werd door de bediening niet gevraagd hoe ik de biefstuk wou maar deze werd keurig medium geserveerd. Bij de Ribeye werd wel gevraagd hoe deze gebakken moesten worden en ze werden ook op de gewenste manier geserveerd.

Je kunt merken dat er hier met goede kwaliteit vlees word gewerkt.

De schnitzel was ook prima. Dit was de eerste keer dat mijn broertje zijn bord niet leeg kreeg in een restaurant en dit lag niet aan de smaak.

De frites werden leuk geserveerd in papieren zakjes en je merkte dat ze waren gebakken in schoon vet.

 

 

Behalve Rinse koos iedereen voor het nagerecht van de week. Rinse nam de crème brûlée. Het nagerecht van de week was een frambozen bavarois. Klinkt heerlijk toch?! nou dat was het ook! Die moet ik zelf ook maar eens proberen te maken.

 

 

Al met al vond ik Heinrigs een leuk restaurant waar ik weliswaar niet snel heen zou gaan voor een romantisch etentje, maar die zeker met kinderen erbij absoluut een bezoekje waard is.

 

 

 

 

Prijs: goedkoop tot gemiddeld
prijs kwaliteit verhouding: goed

Helaas is Heinrigs restaurant permanent gesloten.

1 reactie op “Hoogeveen, Heinrigs restaurant”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *