Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura.

Op vakantie vinden Rinse en ik het altijd fijn om ergens rustig te kunnen ontbijten. Het liefst met een cappuccino en een gebakje of vers broodje. De leukste plekjes waar wij op Fuerteventrua hebben ontbeten deel ik hier met jullie.


1. New Bakery.
Onze absolute favoriet als het om een lekker ontbijtje gaat is New Bakery. Maar ook voor de lunch of een heerlijk nagerecht kun je hier prima terecht. Het is een Italiaanse bakkerij met super lekkere gebakjes, broodjes, sandwiches, crêpes, hamburgers en nog veel meer. Gelegen midden in het centrum van Corralejo is dit een leuke plek om mensen te kijken en de bijna constant aanwezige Bob Marley muziek geeft een relaxte sfeer. Het lekkerste vonden wij hier de chocolate cheescake, de tenerina en de crêpes met dulce de leche.

2. Café de Paris.
Café de Paris bevind zich eveneens in het centrum van Corralejo. De inrichting is ietwat popperig maar daar hou ik juist wel van. Gezellige bistro tafeltjes met roze tafelkleedjes. Het bestellen van een cappuccino ging door mijn slechte Spaans niet helemaal zo als de bedoeling was. We kregen een kop koffie met een kleine beetje melk erin met een dikke toef te ver door geklopte mierzoete slagroom met kaneel erover heen. Wonderbaarlijk genoeg smaakte dit echt super lekker en toen we hier de tweede keer kwamen hebben we dit nogmaals gedronken. De ‘gebakjes’ zijn voor het overgrote deel gemaakt van een soort bladerdeeg. Ze smaken prima maar als je echt iets super lekkers wilt raad ik je aan om naar New Bakery te gaan.

3. Pastelo
Pastelo zit in Lajares aan de weg van Corralejo naar El Cotillo. Bij Pastelo hebben wij één keer zitten te ontbijten en dit is ons erg goed bevallen. We dronken allebei een cappuccino en aten een heerlijk croissantje met Nutella en een Nutella taartje. We hebben gezellig buiten op de veranda gezeten. Als we langer op Fuerteventura hadden kunnen blijven waren we hier zeker vaker gaan ontbijten of lunchen.

Pastelo, Lajares Fuerteventura

4. El Mentidero Café
Dit is toch ook wel een erg leuk bakkerijtje/eethuisje. Het zit in El Cotillo en je hebt buiten op het (kleine) terras als je goed kijkt een beetje uitzicht op zee. Het is maar klein maar super gezellig ingericht met een strand thema.
Wij hebben hier twee keer heerlijk ontbeten. Het leukste vond ik hoe ze met chocolade saus kunstwerkjes maken op je cappuccino en op de bordjes. De sandwich die ik hier bestelde vond ik een beetje tegen vallen, maar de Nutella taart en de cappuccino zijn hier echt super lekker!

5. Mil deseos (Dolce y salados)
Helaas vonden we dit leuke Italiaanse eettentje pas op de dag voor vertrek (evenals de leuke zwembaai die hier vlakbij zit). Wat hebben ze hier lekkere broodjes en gebakjes zeg! De pasta’s zagen er ook erg goed uit, helaas heb ik deze niet zelf kunnen proberen. De focaccia met rauwe ham was super lekker en ook het gebakje met banketbakkersroom en frambozen smaakte heerlijk. Echt een aanrader.

Mil Deseos, El Cotillo Fuerteventura

Hopelijk kan ik samen met Rinse snel een keer terug naar het prachtige Canarische eiland Fuerteventura om nogmaals van al deze en nog vele andere heerlijkheden te genieten.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *