Te doen op Fuerteventura.

Eigenlijk wilden Rinse en ik graag naar het Griekse eiland Zakynthos. In verband met mijn ziekte (cvs/me) kozen we ervoor om een last minute te boeken in een periode dat ik me een beetje fit voelde. Helaas was alles wat ons leuk leek op Zakynthos toen al vol geboekt. Per toeval kwam ik op een super leuke villa met privé zwembad terecht die er super ‘huwelijksreis’ proof uitzag. Alleen was deze super leuke accommodatie op het Canarische eiland Fuerteventura. Als kind ben ik ooit 4 weken naar het ernaast gelegen Lanzarote geweest en dat vond ik toen wel heel erg leuk. Even gegoogeld naar Fuerteventura en ik was best teleurgesteld over wat ik vond. Surfen, surfen en nog eens surfen verder scheen er niks te doen te zijn. Toch besloten we om te gaan ook al waren we een beetje huiverig. We hebben werkelijk een prachtige (huwelijks) reis gehad en ons geen dag verveeld en dat terwijl we geen eens hebben gesurft! Fuerteventura word volgens mij flink onderschat want het is een prachtig eiland op ‘slechts’ 4 en een half uur vliegen vanaf Schiphol. Er is dus wel degelijk van alles te doen op Fuerteventura, benieuwd wat? Lees snel verder!

Omdat het onze huwelijksreis was boekten we (via Tui) een luxe accommodatie. Villas Mirador de Lobos ligt in Corralejo ongeveer 40 minuten van het vliegveld en 10 minuten rijden naar de hoofdstraat van Corralejo. Een auto is dus wel zo handig. Gelukkig hadden wij dit van tevoren geregeld via Sunny Cars. Dit verliep heel goed op de tomtom na (Je hebt op Fuerteventura helemaal niks aan een tomtom omdat er zoveel is en word veranderd aan de wegen).
Onze accommodatie was een ‘villa’ bij een golfresort. Wij hadden de beschikking over een eigen afsluitbare parkeerplaats een tuin met privé zwembad, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een dakterras. Alles was super schoon en de schoonmaak kwam dagelijks langs. Op een andere locatie zou deze accommodatie waarschijnlijk niet te betalen zijn geweest.

Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
Woonkamer
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
Master bedroom
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
Privé zwembad, buitendouche en ligbedjes.
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
uitzicht
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
uitzicht op de golfbaan
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
grondeekhoorn
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
grondeekhoorntjes
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
grondeekhoorn
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
Villa mirador de Lobos Fuerteventura.
Genieten van het privé zwembad.

Parque Natural Las Dunas de Corralejo.

De zandduinen van Corralejo moet je zeker bezoeken als je in of vlakbij Corralejo verblijft.
Deze ongeveer 25 vierkante kilometer aan zand (duinen) zijn heel bijzonder om te zien. Een wandeling door deze duinen levert je mooie foto’s op met de zee of een vulkaan op de achtergrond en met een beetje geluk spot je nog een paar geiten. Bij de Rui hotels kun je een ligbedje huren en zijn restaurantjes te vinden. Het zwemmen was hier op het moment dat wij er waren niet erg veilig de golven waren te hoog en de stroming te sterk. Wij hebben de hele week niets anders dan een rode vlag gezien. Zelf hebben wij geen ligbedjes gehuurd maar zijn in de van lava stenen gemaakte windschermen gaan liggen.

Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Windscherm van lava stenen en op de achtergrond onbewoond eiland Lobos en buureiland Lanzarote.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
toyota aygo
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
geitjes
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
geitjes
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.
Parque Natural Las Dunas de Corralejo.

Ga je wandelen door de zandduinen? Trek dan luchtige schoenen aan waar je goed op kunt lopen.
Of je nou gaat wandelen, zonnen of zwemmen, Smeer je goed in. Al is het bewolkt en voelt het door de wind niet zo heel erg warm de zon is erg krachtig.

Havenplaatsje El Cotillo.

Dit is een erg leuk plaatsje! De vissersbootjes, vesting torentjes, goede vis restaurantjes en leuke kleine winkeltjes maken dit tot een plek waar voldoende te doen/bekijken is.
Op een van de laatste dagen hebben wij bij een verhuurbedrijf in El Cotillo snorkel spullen gehuurd (ongeveer 10 euro per persoon per dag). Er is een leuk stukje strand met een baaitje waar je veilig kunt zwemmen en snorkelen. De zee is hier veel rustiger dan bij het nationaal park.

Havenplaatsje El Cotillo.
Havenplaatsje El Cotillo.
vestingtoren
Havenplaatsje El Cotillo.
Havenplaatsje El Cotillo.
vestingtorens
Havenplaatsje El Cotillo.
vestingtoren

Kajakken in Corralejo
Vanuit de winkelstraat loop je zo door naar de zee. Hier hebben wij bij een verhuurbedrijf een dubbele kajak gehuurd. Ongeveer 2 uurtjes hebben wij gekajakt. Het was super leuk alhoewel de zee mij af en toe iets te ruig werd.

Zeilexcursie naar Lobos
Bij een van de loketten langs het strand bij het centrum van Corralejo boekten wij een zeilexcursie naar het onbewoonde eiland Lobos. De excursie was best prijzig, namelijk 60 euro per persoon, maar dit was het dubbel en dwars waard. Wat hadden we een geluk! Normaal gesproken is de excursie voor 6 personen, maar niemand anders had voor deze dag geboekt dus hadden wij een privé excursie!! Rinse heeft een heel groot deel van de heenweg aan het stuur gestaan (op de terugweg was de zee te onrustig). Ondertussen werd er gevist voor het eten aan boort, maar helaas werd er geen vis gevangen die groot en lekker genoeg was om op te eten. Eenmaal bij het eiland Lobos zijn we meteen gaan snorkelen. Wat veel mooie vissen zagen we daar. We werden goed begeleid en er werd echt gezocht naar mooie vissen om ons aan te wijzen. Vervolgens gingen we op de boot wat eten en drinken. Heerlijke geitenkaas (de specialiteit van Fuerteventura) en lekkere vers bereide sandwiches met een goed glas wijn. Na het eten was het tijd om te gaan suppen. Helaas was de stroming hier wat te sterk voor (de plank moest worden vastgemaakt aan de boot) en het lukte ons allebei totaal niet. Grappig was het wel. Uiteindelijk zijn Rinse en ik maar gezellig met z’n tweetjes op de plank gaan zitten genieten van het uitzicht. Dit was de leukste dag van de vakantie en ik raad het iedereen die naar Fuerteventura gaat aan! (De zeilexcursie duurde in totaal ongeveer 4 uur).

Zeilexcursie naar Lobos
Klein visje gevangen.
Zeilexcursie naar Lobos
Kapitein Rinse
Zeilexcursie naar Lobos
Zeilexcursie naar Lobos
Zeilexcursie naar Lobos
Zeilexcursie naar Lobos
onbewoond eiland Lobos
Zeilexcursie naar Lobos
Terug naar Corralejo.

Toeren over het eiland
In ongeveer 2 uur rij je naar de andere kant van het eiland. Je ziet het landschap steeds een beetje veranderen. Bij La Oliva heb je een leuk pleintje met een paar winkeltjes en restaurantjes dit is een leuke tussenstop. Wat direct opvalt in het Zuiden van Fuerteventura is dat je opeens in het Duits word aangesproken niet zo gek aangezien hier haast alleen maar Duitsers rond lopen. Helaas was ik na de lange autorit te moe om veel van Morro Jable te bekijken, maar volgens mij is Corralejo toch veel mooier dus zo erg was het niet. Toch was het een leuke dag waarop ik veel leuke foto’s heb kunnen maken.

Fuerteventura
Vulkaan
Fuerteventura
La Oliva Fuerteventura
La Oliva
La Oliva Fuerteventura
Kerk van La Oliva
Fuerteventura
Fuerteventura
lagoon
Morro jable Fuerteventura
Morro Jable

Winkelen in Corralejo
De hoofdstraat van Corralejo is super leuk en levendig. Souvenir winkeltjes, boetiekjes, restaurantjes, cafés van alles vind je hier. Vooral bij New Bakery zitten is een genot door alle heerlijkheden die je hier kunt kopen. Het kijken naar de mensen die voorbij lopen (vooral Engelsen) is grappig en hiermee kan ik mij best een poosje vermaken.

Kortom, boek snel je vakantie naar Fuerteventura want er is genoeg te doen en ook in de winter is het hier nog rond de 20 graden!

Huwelijksreis Fuerteventura
Huwelijksreis Fuerteventura

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *