Review: AH verspakket, zoete aardappelsoep

Gisteren maakte ik deze zoete aardappelsoep met behulp van het verspakket van de Albert Heijn. Zoete aardappel had ik nog nooit bereid of gegeten dus het was een beetje spannend. Benieuwd of het is gelukt en wat wij van het pakket en het resultaat vonden? Lees dan snel verder!

Albert Heijn verspakket

Afgelopen donderdag kocht ik dit verspakket bij de Albert Heijn. Zoete aardappelsoep voor 4 tot 6 personen. Het pakket was niet duur namelijk drie en een halve euro. De zelf toe te voegen ingrediënten (olijfolie, water en peper) heb ik standaard in huis wel koos ik ervoor om de tip op te volgen en een bakje crème fraîche mee te nemen voor een vollere smaak.

zoete aardappelsoep

zoete aardappelsoep

Maandag was het dan zover om de soep te gaan maken. Omdat ik nog nooit zoete aardappel had klaargemaakt of had gegeten was ik extra benieuwd naar het resultaat.  Ondanks dat het pakket nog 2 dagen goed hoorde te zijn was de peterselie aardig verdort (is ook wel logisch met verse kruiden) gelukkig had ik zelf nog een vaasje met verse peterselie staan dus kon ik deze gebruiken. De rest van de groenten zagen er nog wel goed uit, maar ik betwijfel of deze op de uiterste houdbaarheidsdatum nog goed zouden zijn (voor de zekerheid kun je het pakket dus beter een paar dagen voor de uiterste datum gebruiken).

Ingrediënten:

Wat zit er in het pakket?

 • 1 zoete aardappel
 • 2 wortelen
 • 2 rode uien
 • 1 rode paprika
 • 3 tenen knoflook
 • peterselie
 • 2 groentebouillonblokjes

Wat zit er niet in het pakket?

 • 3 el olijfolie
 • 750 ml water
 • (cayenne)peper (ik gebruikte chilivlokken)
 • eventueel crème fraîche (vond ikzelf eigenlijk niet zo veel toevoegen)

soeppan en staafmixer

zoete aardappelsoep

Bereidingswijze:

Op de verpakking staat in de bereidingswijze alleen maak de groeten schoon. Hier licht ik dit verder toe hoe ik dit heb gedaan.

Schil de zoete aardappel en de wortels met een dunschiller en spoel af onder de kraan, dep droog. Was en droog de paprika, verwijder de kern, steel, zaadlijsten en zaadjes. Snij de uiteinden van de uien en knoflooktenen af en verwijder de velletjes.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika, wortel en zoete aardappel in kleine blokjes.

Verhit een beetje olijfolie in de soeppan (1 el). Bak de ui 3 minuten aan en voeg dan de knoflook toe (origineel: ui en knoflook tegelijk, hierbij verbrand de knoflook nog wel eens).

zoete aardappelsoep

Zodra de knoflook begint te geuren voeg je de andere groenten toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoge temperatuur en schep regelmatig om.

zoete aardappelsoep

Giet vervolgens het (koude) water in de pan en doe de bouillonblokjes erbij. Breng het water aan de kook en laat met een deksel op de pan zachtjes 20 minuten koken.

zoete aardappelsoep

Was en droog de peterselie en hak deze fijn.

zoete aardappelsoep

Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.

zoete aardappelsoep

Nu kun je de soep over de kommen verdelen. Zelf deed ik er een beetje olijfolie en crème fraîche in (voegde niet echt iets toe) en verdeelde ik er een klein beetje peterselie en chilivlokken overheen (wel heel lekker).

zoete aardappelsoep

Conclusie:

De soep smaakte uitstekend en wij hebben hier gelukkig twee keer van kunnen eten met een lekker broodje uit de oven erbij.

Volgens mij kun je deze soep zelf heel makkelijk nog meer aankleden voor een echte maaltijdsoep. Bijvoorbeeld met kikkererwten erdoor of knapperig gebakken stukjes chorizo erop, of kook in kleine stukjes gesneden kipfilet mee.

De zoete aardappel vond ik heel erg lekker en deed mij wel wat denken aan een pompoen ik denk dat ik deze heerlijke soep wel vaker ga maken, maar ook ben ik van plan om de zoete aardappel eens op andere manieren te gaan bereiden. Dat is het leuke aan de verspakketten, je probeert eens dingen waar je anders nooit aan denkt of aan toekomt.

Review: AH verspakket, Linzensoep

Review: AH verspakket, Thaise groene curry

Review: AH Provençaalse kip in braadzak

2 reacties op “Review: AH verspakket, zoete aardappelsoep”

 1. Pingback: Review: AH verspakket, Thaise groene curry

 2. Pingback: Review: Jumbo maaltijdpakket, Thaise rode curry.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *