risotto met champignons en spinazie

Deze vegetarische risotto met champignons en spinazie is gezond comfort food. Lekker om uit een kommetje te eten terwijl je op de bank zit. Na het eten heb je weinig afwas omdat het een éénpansgerecht is.  Als je geen vegetariër bent maar gewoon een dagje zonder een stukje vlees wilt kun je kippenbouillon gebruiken anders kies je natuurlijk voor groentebouillon beide opties zijn lekker.

Ingrediënten: voor 2 tot 3 personen

  • 1 liter water met 1 bouillon blokje (groente of kip)
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram champignons
  • 150 gram spinazie (zak met gewassen spinazie)
  • olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Breng het water aan de kook en laat het bouillonblokje erin oplossen.

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Maak de champignons schoon, verwijder de harde uiteinden en snij in stukjes.

Bak in een beetje olijfolie de ui aan (ongeveer 3 minuten). Voeg de knoflook toe, zodra deze geurt doe je de champignons erbij (bak samen ongeveer 2 minuten). Roer de risotto rijst erdoor. Voeg lepel voor lepel de bouillon toe en roer goed totdat elke lepel is opgenomen en voeg dan pas de volgende lepel toe. Voeg na 10 minuten handje voor handje de spinazie toe en blijf vocht toevoegen totdat de rijst verzadigd en net gaar is. Bij ons duurde het dit keer iets langer dan anders namelijk 19 minuten. Meestal is de risotto klaar na 12 tot 15 minuten.

Haal van het vuur en roer er de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

risotto met spinazie en champignons

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *