Review: Jumbo maaltijdpakket, Thaise rode curry.

Al eerder schreef ik een review over het Thaise groene curry verspakket van de Albert Heijn. Deze viel bij ons heel erg in de smaak. Bij de Jumbo hebben ze dus een zelfde soort pakket maar dan voor een rode Thaise curry. Aangezien deze ook nog eens in de aanbieding was heb ik hem meegenomen en geprobeerd. Lees snel verder om er achter te komen of deze rode curry bij ons net zo in de smaak viel als de groene curry.

De verpakking van de Thaise rode curry vind ik er leuk uitzien.

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

In tegenstelling tot het pakket van de Albert Heijn heeft de Jumbo het recept zo zitten dat je deze eigenlijk pas thuis goed kunt bekijken. Helaas staan aan de kant ven het recept ook de tips  voor het toevoegen van extra smaakmakers. De extra smaakmakers zijn dingen die de meeste mensen niet standaard op voorraad hebben hierom konden deze beter op de voorkant staan zodat je deze ingrediënten indien gewenst meteen mee kunt nemen.

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

Na het lezen van het recept en het openen van het pakket ben ik alle ingrediënten gaan bekijken. Helaas was de broccoli echt niet mooi meer en heb ik deze moeten weg gooien. (De broccoli was geel, slap en rook muf)

 

De overige ingrediënten zagen er gelukkig allemaal wel goed uit.

Het maken van de curry was niet moeilijk alhoewel het recept voor iemand die nog nooit een curry heeft gemaakt (en verder ook niet vaak kookt) misschien iets duidelijker had gemogen.

De curry smaakte lekker, toch vond ik hem een beetje te waterig ik denk dat er iets minder water bij in had gemoeten of dat koken zonder deksel beter was geweest.

Recept:

Ingrediënten: (voor 4 personen)

In het pakket:

 • 1 stengel sereh
 • rode peper
 • 1 teentje knoflook
 • 3 sjalotjes
 • 1 rode paprika
 • 1 zoete aardappel
 • 1 courgette
 • 1 stronkje broccoli (die van mij heb ik weggegooid omdat hij niet goed meer was maar ik miste hem niet)
 • 1 zakje rode curry pasta 125 gram
 • 1 pakje kokosmelk 200 ml

Niet in pakket:

 • 350 gram kipfilet (ik had 372 gram)
 • 2 el olie
 • 1 dl water (vond ik teveel, misschien kan het wel als je zonder deksel kookt)
 • zout
 • peper
 • 400 gram rijst

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en spoel af. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Maak de broccoli schoon, haal de roosjes eraf en schil het steeltje (die zat er bij mij haast niet aan). Spoel de courgette en rode peper af. Pel de sjalotjes en knoflook.
Kneus de sereh.

Hak de sjalotjes, knoflook en rode peper fijn.
Snij de zoete aardappel, rode paprika en courgette in kleine stukjes.
Snij de broccoli in roosjes en de stam in plakjes.

 

Snij de kipfilet in kleine blokjes.

Breng water voor de rijst aan de kook.

Bak de kipfilet in een beetje olie in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui de rode peper en de sereh stengel toe en bak 3 minuten mee. Voeg de knoflook toe en zodra deze geurt de zoete aardappel en paprika, bak nogmaals 3 minuten.

 

Op dit moment kun je de (snel kook) rijst in het kokende water doen en koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de rode curry pasta toe en bak een minuutje mee. Voeg de kokosmelk en het water toe (eventueel minder water). en breng aan de kook.

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

Voeg de courgette en de broccolisteel toe en laat afgedekt 4 minuten koken (eventueel niet afgedekt i.v.m. ietwat waterig eindresultaat).

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

Doe de broccoli roosjes erbij en laat nog ongeveer 5 tot 6 minuten koken (afhankelijk van hoe hoe dik de curry is met of zonder deksel).

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

Verwijder de sereh en serveer de curry met de rijst, zet eventueel een aantal smaak makers op tafel zoals, peper, zout, sambal en/of chilivlokken.

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

Maaltijd pakket Thaise rode curry van de Jumbo.

Of ik de Thaise rode curry nogmaals ga maken? Geen idee, het groene curry pakket van de Albert Heijn vind ik eigenlijk lekkerder, maar deze was ook echt niet verkeerd. Wanneer ik weer bij de Jumbo mijn boodschappen ga doen en niet weet wat te maken bied het maaltijdpakket waarschijnlijk toch weer een mooie, makkelijke en lekkere uitkomst.

 

Vond je deze review interessant of nuttig? Bekijk dan ook eens mijn andere reviews!

Review: AH verspakket, zoete aardappelsoep

Review: AH Provençaalse kip in braadzak

Review: AH verspakket, Thaise groene curry

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *