Accommodaties op Mallorca

Eind augustus hadden Rinse en ik het geluk nog een weekje met mijn ouders mee te mogen naar het Spaanse eiland Mallorca. We verbleven vlakbij het plaatsje Cala d’or. Wat hier zoal te doen is en waar je lekker kunt eten deel ik met je in komende blogs. Deze keer vertel ik je over de accomodatie’s in Cala Egos (Cala d’Or) en Porto colom.

Mijn ouders, broertje en zusje hadden geboekt bij club Martha’s en voor ons bijgeboekt bij Es Bolero. Es Bolero hoort bij club Martha’s en heeft een apart hoekje op het terrein van Club Martha’s. Je kunt dus gewoon van dezelfde voorzieningen gebruik maken.

Club Martha’s:
Club Martha’s bevindt zich op slechts twee en een halve kilometer afstand van het centrum van Cala d’or om precies te zijn ligt club Martha’s in Cala Egos. Mijn ouders hadden samen met mijn broertje en zusje een 2 kamer appartement voor 4 personen. De woon, slaap en badkamer waren alle drie ruim en ook het balkon was zeer riant. De kamer was zeer schoon en de airco werkte heerlijk verkoelend. Kleine kant tekening, het sofa bed lag nogal oncomfortabel.
Op het park zijn 2 zwembaden aanwezig. Het inpikken van ligbedjes is hier een groot probleem, maar de medewerkers proberen dit probleem te beperken. Verder zijn er op het park een buffet restaurant, een restaurant voor drankjes en kleine versnaperingen, een pizzeria en een club aanwezig evenals tijdverdrijf in de vorm van bijvoorbeeld tafeltennis.
De meeste mensen die naar Club Martha’s gaan zijn Nederlands, dit is voor kinderen erg leuk en makkelijk om snel vriendjes te maken.

Club Martha's Cala d'Or
Wat een uitzicht, Vanuit je bed met het gordijn en raam open kijk je zo over het balkon naar bijvoorbeeld deze prachtige palmboom.

Club Martha's Cala d'Or

Club Martha's Cala d'Or
Gemaakt door de fotograaf van club Martha’s
Club Martha's Cala d'Or
Gemaakt door de fotograaf van club Martha’s
Club Martha's Cala d'Or
Gemaakt door de fotograaf van club Martha’s
Club Martha's Cala d'Or
Gemaakt door de fotograaf van club Martha’s

 

Es Bolero.
In een hoek van het terrein van Club Martha’s liggen de appartementen van Es Bolero. Rinse en ik zouden verblijven in een appartementje van Es Bolero. We kwamen ’s avonds aan en wouden na de vermoeiende heen reis graag snel ons bed in duiken. Op weg naar ons appartement keken we rond over het terrein van Es Bolero en zag alles er keurig netjes uit. Echter hoe dichter we bij ons appartement kwamen hoe meer lawaai we hoorden. Eenmaal ons appartement gevonden zagen wij wat de oorzaak van al die herrie was. Op slechts anderhalve meter van ons appartement (direct tegen ons terras aan) slechts gescheiden door een gammel stukje schutting zat een kroeg. We schrokken wel een beetje maar zijn ons appartement binnen gegaan en op ons bed gaan liggen. Helaas was het al na twaalven en bleef de muziek en het geschreeuw onverstoorbaar doorgaan (logisch want die mensen vieren hun vakantie). Toch maar bij de receptie gaan vragen naar een ander appartement waar we te horen kregen dat het inderdaad een probleem was en dat we de volgende dag terug konden komen voor een ander appartement omdat nu alles vol zat. Na een nacht met weinig slaap (de kroeg bleef tot zes uur in de ochtend zijn muziek afspelen) gingen wij weer naar de receptie. Deze meneer wist van geen afspraak en leek absoluut niet van plan om mee te werken. Wij konden kiezen of dit appartement met de (bij hun bekende) geluidsoverlast te houden of een kleiner appartement met alleen een woonkamer met slaapbanken te kiezen. Natuurlijk hielden wij voet bij stuk en zijn hier niet mee akkoord gegaan. Waarom de man opeens omsloeg zou altijd een raadsel blijven, maar opeens kwam hij met een ander alternatief namelijk een appartementen complex een stukje verder op met de naam Niu d’Aus. Dit kleine broertje (of zusje) van club Martha’s was rustig en je had er vanaf je balkon uitzicht op zee. Ook kregen wij en mijn ouders, broertje en zusje de hele week gratis ontbijt en diner in het buffet restaurant. Dit aanbod klonk natuurlijk fantastisch, we zijn de andere accommodatie direct gaan bekijken en hebben hierna het aanbod geaccepteerd.

Helaas heb ik van het appartement van Es Bolero geen foto’s gemaakt

Es Bolero Cala d'Or
Gemaakt door de fotograaf van Club Martha’s in het deel van Es Bolero.

Niu d’Aus:
Het kleine appartementen complex Niu d’aus ligt in het haven plaatsje Porto Petro (ongeveer twee en een halve kilometer van club Marthas en drie en een halve kilometer van het centrum van Cala d’Or).
Het gebouw waarin de appartementen zijn gevestigd heeft 3 verdiepingen (geen lift). Alle balkons hebben uitzicht op het zwembad en de balkons op de tweede en derde verdieping hebben ook een heel mooi uitzicht op zee (of je de zee ook kunt zien vanaf de eerste verdieping weet ik niet). Rinse en ik hadden een mooie basic kamer die prima voldeed aan onze wensen. Het mooiste was het balkon met het fantastische uitzicht. Waar het bij club Martha’s een ramp is om een ligbedje aan het zwembad te vinden is dat bij Niu d’Aus geen enkel probleem. Regelmatig hadden wij het zwembad voor ons tweeën. Gelukkig mochten wij alsnog gebruik maken van alle faceliteiten van club Martha’s en andersom mocht mijn familie ook bij Niu d’aus komen zwemen, tevens konden wij hier (mits de avond van te voren door gegeven) met z’n allen of met zijn tweetjes ontbijten. Het ontbijt werd door club Martha’s hier naar toe gebracht en de vriendelijke mevrouw van de receptie regelde de rest.

Niu d'Aus Porto Petro

Niu d'Aus Porto Petro
vanaf ons balkon

Niu d'Aus Porto Petro

Niu d'Aus Porto Petro
ons balkon
Niu d'Aus Porto Petro
Het keukentje hebben we verder niet gebruikt maar de koelkast was handig voor flessen water.
Niu d'Aus Porto Petro
Gelukkig konden de bedden tegen elkaar aan geschoven worden.
Niu d'Aus Porto Petro
balkon
Niu d'Aus Porto Petro
uitzicht vanaf het balkon
Niu d'Aus Porto Petro
uitzicht vanaf het balkon

 

Niu d'Aus Porto Petro
uitzicht vanaf het balkon

 

Lees ook over mijn ervaringen op het andere Spaanse eiland Fuerteventura:

Te doen op Fuerteventura.
Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura.
Restaurants Fuerteventura

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *