Lasagne

Een van de Lievelingsgerechten van Rinse en mij is zelfgemaakte Lasagne. Het is het ultieme comfort food. De bechamelsaus staat al op mijn blog en prima geschikt voor deze lasagne. Je kunt de bolognesesaus die op mijn blog staat gebruiken, maar de versie die ik hier gebruik is speciaal aangepast voor de lasagne en heeft dus de voorkeur.

Ingrediënten: voor 4 tot 6 personen

Grote ovenschaal

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de grote ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Daarin leg je 4 lasagne vellen. Verdeel over de lasagne vellen 1/3 deel van de bolognese saus en beleg deze met de plakjes van 1 bol mozzarella. Verdeel nu 1/3 deel van de bechamelsaus erover. Herhaal dit één keer. De derde laag bestaat uit 4 lasagne vellen met daarover 1/3 deel bolognese saus, direct hierop 1/3 deel bechamelsaus en hier overheen de geraspte Parmezaanse kaas. Dek het geheel af met aluminiumfolie.

Plaats de schaal in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Na 45 minuten verwijder je de aluminiumfolie en hierna laat je de lasagne nog 15 minuten zonder folie in oven staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *