Ontbijt, lunch (en dessert) plekjes op Mallorca (Cala d’Or)

Op Mallorca is het nog niet zo makkelijk om een leuk plekje te vinden om te ontbijten of te lunchen. De meeste restaurants serveren alleen een Engels ontbijt en dit is niet zo mijn ding. Gelukkig hebben wij toch nog genoeg leuke plekjes weten te vinden met lekkere broodjes, crêpes en ijsjes.

1. Ontbijten bij club Martha’s (Cala d’Or)
Of je bij club Martha’s ook kunt ontbijten als je hier niet overnacht weet ik niet, maar toch wou ik jullie graag vertellen over het ontbijt hier. Wij kregen hier gratis ontbijt wegens overplaatsing naar een ander appartement.
Natuurlijk konden wij niet al te kritisch zijn over het ontbijt omdat wij het gratis kregen.
Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid buffet. Je pakt een dienblad, bord en bestek en maakt een ronde langs allerlei soorten eten zoals verschillende broodjes, croissantjes, zoete broodjes, koekjes, vers fruit, gekookte en gebakken eieren, ontbijtspek, worstjes, zoet brood beleg (Nutella!), kaas en vleeswaren. De meeste dingen hiervan smaakten erg lekker. Sommige dingen iets minder.
De koffie uit de automaten vonden wij allemaal wel ronduit smerig en het water uit het sap automaat komt via de zelfde weg als de vruchtensappen en had hierdoor ook een vreemd smaakje. Wel luxe maar voor mij iets te gek op de vroege ochtend was de prosecco.
Vervolgens kun je met je eten een plekje binnen of buiten uitzoeken. De keren dat wij van dit ontbijt gebruik maakten hebben wij heerlijk buiten gezeten. Gelukkig was het geen probleem om tafeltjes tegen elkaar aan te plaatsen.
Bij het a la carte restaurant kun je overigens wel heel lekkere cappuccino (met slagroom) krijgen.

 

Club Martha's (Cala d'Or)
Cappuccino met slagroom

2. Ontbijten bij Niu d’Aus.  (Porto Petro)
Wij konden ook kiezen om bij ons appartement te ontbijten en hier mocht de rest van de familie dan ook naartoe komen. Om hier te ontbijten moesten wij de avond van tevoren doorgeven wat wij wilden hebben. Het eten werd namelijk s ’ochtends vroeg gebracht vanuit club Martha’s.
Bij Niu daus zit je een stuk relaxter als bij club Martha’s, het eten word voor je op tafel gezet en een lekkere kop koffie (of café con leche) word vers voor je gezet en aan tafel gebracht. De mevrouw van de receptie die tevens het ontbijt verzorgde is super aardig, toen wij eigenlijk bij club Martha’s zouden ontbijten, maar er toch voor kozen om uit te slapen vroeg zij ons meteen of wij wel hadden ontbeten. Vervolgens heeft zij een lekker ontbijt voor ons gemaakt, hetzelfde gebeurde toen mijn broertje op een middag vroeg of er eten te koop was, ze heeft van alles uit de kasten gehaald en heerlijke broodjes voor ons allemaal gemaakt, gratis! Waar maak je zoiets (iemand) nou mee!
Je moet hier dus wel de avond van tevoren eigenlijk je ontbijt al bestellen, maar toch is het hier veel fijner en ontspannender zitten dan bij Club Martha’s.

 

3. Sa Tahona   (Portocolom)
Dit kleine zaakje zit in Portocolom en volgens mij komen hier voornamelijk veel locals om koffie te drinken. Ook is dit een delicatessezaakje waar je leuk even rond kunt kijken. Het is heel erg klein en heeft een terrasje op een vlonder aan de andere kant van de stoep. Rinse en ik dronken hier heel gezellig een lekkere café con leche en deelden hierbij een heerlijk chocolade broodje. Dit plekje is echt een aanrader voor een simpel(e) ontbijt of lunch.

 

4. Creperia Gelateria Es Cucurutxo (Portocolom)
Schuin tegenover Sa Tahona zit deze leuke crêperie. Je hebt vanaf het terras een mooi uitzicht op de zee. De crêpes smaken hier erg lekker (crêpe met suiker en crêpe met dulce de leche) Ook de broodjes met ham die wij hier aten waren heerlijk.

 

5. Cala D’ice (Cala d’Or)
Bij tripadvisor staat deze ijskraam (niet echt een kraam maar ook niet echt een ijssalon) boven aan en ik begrijp wel waarom. Het ijs is hier echt heerlijk en je kunt kiezen uit tal van smaken. Ook kun je hier wafels eten (hebben wij niet gedaan, maar lijkt me prima als vakantie lunch) Wij aten hier
‘s middags een ijsje, maar hij blijft tot best laat open dus je kunt hier ook best een ijsje als toetje nemen.

 

6. Crêperie kraampje (Cala d’Or)
Al een paar keer zagen wij het crêpe kraampje ‘s avonds staan in het centrum van Cala d’Or.
Na te hebben gegeten bij C’an Trompe zijn wij hier een crêpe gaan halen. Rinse is helemaal gek op crêpes en ondertussen al een aardige fijnproever wat betreft crêpes. Omdat we al best wel vol zaten van het lekkere eten besloten we om een crêpe te delen. Door een flink aangeschoten jongen die net zijn crêpe ophad werd ons de crêpe met dulce de leche en nootjes aangeraden. Niet omdat we de dronkaard nou zo vertrouwden, maar wel omdat we allebei gek zijn op crêpes met dulce de leche kozen wij voor deze. De crêpe was werkelijk waar heerlijk! De nootjes erop hadden wij nog niet eerder gehad, maar dit was echt super lekker. De mevrouw van het kraampje was vereerd toen ik vroeg of ik een foto mocht maken en heeft mooi geposeerd voor de foto.

Of deze kraam er ook in de ochtend en/of middag staat weet ik niet, wij hebben hem alleen ’s avonds gezien en vonden het uiterst geschikt voor een nagerecht.

 

 

7. Spar en Lidl
Bij bijna alle supermarktjes van Spar en bij de Lidl (in bijvoorbeeld Santanyi) kun je lekkere verse broodjes halen voor ontbijt of lunch.

 

Lees ook:

Accommodaties op Mallorca

Of ga je liever naar het Spaanse eiland Fuerteventura?

Te doen op Fuerteventura.
Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura.
Restaurants Fuerteventura

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *