Rendang

Deze simpele rendang smaakt heerlijk als je goed vlees van de slager gebruikt. Laat het gerecht lekker 4 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar valt. Behalve de vier uur suddertijd, kost deze rendang eigenlijk geen moeite om te maken.

Ingredi├źnten:┬á 4 personen

 • 800 gram magere runderlapjes
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 duim gember
 • halve rode peper
 • 1 stengel citroengras (sereh)
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 tl koenjit (geelwortel)
 • 1/2 tl laos
 • zout
 • olie (zonnebloem, arachide of kokos)

Bereidingswijze:

Snij het vlees in kleine blokjes. Hak ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Was de sereh en kneus deze.

Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de ui ongeveer 3 minuten aan. Voeg de blokjes vlees toe en schroei deze dicht. Doe de ui, knoflook, gember, rode peper, koenjit en laos erbij. Roer goed door en bak 2 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij en voeg de sereh stengel toe. Breng aan de kook.

Doe een deksel op de pan en laat op een sudderplaatje 4 uur zachtjes sudderen totdat het vlees helemaal uit elkaar valt. Roer minimaal elk half uur een keer om en voeg zo nodig een beetje water toe. Breng op smaak met zout.

rendang (Indonesisch stoofvlees)

Serveer met bijvoorbeeld:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *