fusilli met groene asperges, pesto roomsaus en prosciutto crudo

fusilli met groene asperges, pesto roomsaus en prosciutto crudo.De groene asperges liggen alweer in de winkel en zijn bij de Albert Heijn zelfs alweer een paar keer in de aanbieding geweest. Stiekem vind ik de groene asperge eigenlijk lekkerder dan de witte. Vooral in dit pasta gerecht met Italiaanse rauwe ham en een pesto roomsaus. Dit gerecht kun je trouwens al in 10 minuten op tafel hebben staan!

 

Ingredi├źnten: voor 2 personen

  • 160 gram (durum) fusilli
  • 10 groene asperges (met een totaal gewicht van ongeveer 175 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml (slag)room
  • 1-2 tl pesto alla genovese (bijvoorbeeld, AH eigen merk)
  • 4 plakjes prosciutto crudo
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

Breng een grote pan met water aan de kook. Verwijder het harde onderste stukje van de asperges en gooi weg, snij de rest in stukken van 3 tot 4 centimeter. Doe de pasta in het kokende water en hier bovenop  de asperges.

Pel en kneus de teentjes knoflook. Verhit een klein beetje olijfolie in een anti aanbakpan en bak hierin de teentjes knoflook tot deze geuren. Wanneer de asperges 5 minuten hebben gekookt haal je ze met een schuimspaan uit de pan en bakt ze vervolgens mee met de knoflook. Bestrooi met een beetje zout en peper. Na ongeveer 2 minuten bakken voeg je de (slag)room toe. Breng op smaak met 1 of 2 tl pesto en roer goed door. Na nogmaals 2 minuten (de pasta heeft dan 9 minuten gekookt zoals bij mij op de verpakking stond, kijk even na wat er op de verpakking staat) giet je de pasta af en roert deze door de roomsaus.

Scheur de plakjes rauwe ham in stukjes en verdeel over de pasta.

fusilli met groene asperges, pesto roomsaus en prosciutto crudo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *