basis recept roerei met spek

In het weekend eten wij graag een broodje uit de oven met roerei en krokant gebakken ontbijtspek. Dit deden wij bij mijn ouders thuis ook al vaak. Het gaat zo lekker en gezellig ruiken in huis. Een lekker kopje koffie er bij en je weekend begint goed.

Ingrediƫnten: voor 2 personen

  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kook/slagroom of melk
  • zout
  • peper

bereidingswijze:

Klop de eieren met de room of melk goed door elkaar en meng er een beetje zout en peper door.

Verhit een pan met antiaanbaklaag op (half)hoog vuur.

Leg de plakjes ontbijt spek naast elkaar in de hete pan. Zet indien nodig het vuur iets hoger of lager. Draai de plakjes spek om zodra ze in beginnen te krimpen. Bak nog even op de andere kant en leg vervolgens op keukenpapier om uit te lekken. Zet het vuur uit.

Zelf heb ik altijd genoeg vet uit het spek in de pan zitten om de roereieren te maken en dit geeft een lekkere smaak aan het ei.

Verhit de pan op laag tot half vuur. Giet het ei mengsel in de pan en wacht een paar seconden totdat de onderkant een beetje begint te stollen. Nu kun je gaan roeren (gebruik hiervoor een spatel die je pan niet zo snel beschadigd). Zorg dat je mooie stukjes roerei krijgt. Het ei heeft ongeveer 1 minuut nodig om precies goed te zijn, je moet zelf een beetje kijken hoeveel je moet roeren.

Lekker op een (afbak) kaiserbroodje.

kaiserbroodje met roerei en ontbijtspek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *