Beenham met honing-mosterdsaus

De tijd vliegt en Pasen staat alweer bijna voor de deur. Heb je er al over nagedacht wat jullie dan gaan eten? Zelf ben ik al een paar maanden met deze vraag bezig, maar ik weet het nog steeds niet. Deze beenham met honing-mosterdsaus is zeker een kanshebber. Deze heeft al vele malen op de (paas)tafel gestaan en stelt nooit teleur.

voor 4 personen

  • beenham (de mijne was 524 gram)
  • 10 gram roomboter
  • peper en eventueel zout
  • 80 gram slagroom
  • 1,5 tl franse mosterd (meer of minder naar smaak)
  • 1 tl vloeibare honing (meer of minder naar smaak)

kleine ovenschaal waar de beenham precies inpast, aluminiumfolie.

Bereidingswijze:

Haal de beenham een half uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kruid de beenham met peper en eventueel een klein beetje zout (de beenham is al heel zout dus kijk hiermee uit).

Smelt in een anti aanbakpan 10 gram roomboter en laat uitbruisen. Bak de beenham rondom bruin. Leg de beenham in de ovenschaal en giet het vet eroverheen.

Plaats de beenham in de voorverwarmde oven en keer na 20 minuten. Na nogmaals 20 minuten haal je de beenham uit de oven (mits de beenham ongeveer hetzelfde gewicht heeft als de mijne). Wikkel de beenham direct in aluminiumfolie en laat hierin een kwartier liggen rusten.

Ondertussen verwarm je de slagroom en brengt deze op smaak met de honing en de mosterd. Laat tegen de kook aan al roerend indikken.

Haal de beenham uit de folie en snij in dunne plakken. Giet er desgewenst nog wat van het vet uit de ovenschaal overheen en serveer met de honing mosterd saus.

beenham met honing-mosterdsaus

tip: Mocht je nog een stukje beenham over hebben snij deze dan de volgende dag in flinterdunne plakjes. Bak kort aan in roomboter en serveer met mayo/fritessaus op smaak gebracht met honing en mosterd op een zacht bolletje, voor een heerlijk broodje beenham.

beenham met honing-mosterdsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *