amandel panna cotta

Het maken van desserts was nooit mijn sterkste kant, daarom staan er dus ook nog niet zoveel nagerechten op liefde voor eten. Een tijdje terug maakte ik mijn eerste panna cotta, dit was een karamel panna cotta (het recept vind je hier). Het maken van deze panna cotta was zo makkelijk en hij smaakte zo lekker dat ik verder aan het experimenteren ben gegaan. Zo ontstond dus deze amandel panna cotta. Waarschijnlijk word het dessert voor Pasen ook een panna cotta, maar welke lekkere smaak ik ga kiezen???

Ingrediënten: voor 2/3 personen

  • 200 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • 1/2 tl amandel extract
  • 2 blaadjes gelatine

voor de gekarameliseerde amandelen

  • 1 handje rauwe amandelen zonder velletje
  • 1 el suiker
  • 2 el water

Kookthermometer, bakjes waarmee je de panna cotta kunt storten of glaasjes waarin je ze kunt serveren (siliconen cup cake vormpjes werken ook goed)

Bereidingswijze:

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water en knijp vervolgens het grootste deel van het vocht eruit.

Verhit in een steelpannetje de slagroom tot 60 graden. Voeg 30 gram suiker toe en blijf goed roeren terwijl je de slagroom verwarmt tot 80 graden. Zodra de suiker is opgelost zet je het vuur uit. Voeg de halve tl amandel extract toe en de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine. Roer goed door.

Schenk het panna cotta mengsel in vormpjes, bijvoorbeeld 3 silicone cup cake vormpjes. Dek af met plastic folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

amandel panna cotta

Voor de gekarameliseerde amandelen:

Breng 2 el water met 1 el suiker aan de kook. Voeg de amandelen toe. Roer goed door totdat het water is verdampt en de karamel een mooie kleur heeft gekregen. Schep op een bakplaat met bakpapier en haal met een vork uit elkaar. Voorzichtig het is heel erg heet! Laat minimaal 20 minuten afkoelen. 

gekarameliseerde amandelen

Stort de panna cotta op een bordje of serveer in het glaasje. Garneer met de gekarameliseerde amandelen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *