Hotels in Den Haag.

Den Haag is een mooie stad met leuke winkels en goede restaurants waar ik graag naartoe ga.
Door mijn cvs kan ik niet op 1 dag heen en weer naar Den Haag. Daarom blijven wij er wanneer we er heen gaan 2 nachtjes slapen. Heenreis, uitrusten in het hotel, een dag doorbrengen in den Haag (of even naar Scheveningen) en de volgende dag weer naar huis.
De drie hotels waar ik het afgelopen  jaar heb overnacht zijn alle drie heel goed bevallen. Elk hadden ze andere plus en min puntjes. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze voor een hotel in Den Haag deel ik in dit artikel mijn ervaringen en mening over deze hotels.

  1.  Hampshire hotel Babylon
    Vorig jaar december zijn Rinse en ik met de spoordeelactie 3 dagen naar Den Haag geweest. We verbleven toen twee nachten in het Hampshire hotel Babylon. Het grote voordeel van dit hotel is dat hij pal naast het treinstation ligt. Hamsphire hotel Babylon heeft een heel gunstige ligging en ziet er prachtig uit helaas was niet alles zo perfect. Omdat ik heel moe was na de treinreis besloten we in het restaurant van het hotel te gaan eten. De kaart zag er goed uit en het stokbrood als voorgerecht smaakte prima (alhoewel we bij drie verschillende smeerseltjes iets anders hadden verwacht als roomboter, olijfolie en tomatentapenade) . Helaas kwam het hoofdgerecht al voordat wij het voorgerecht op hadden. (het was helemaal niet druk) er werd te erg geprobeerd om indruk met het eten te maken en de bediening kwam ietwat arrogant over gelukkig was het geen probleem dat wij aangaven het hoofdgerecht pas te willen hebben als we ons voorgerecht op hadden. De hoofdgerechten smaakten lekker maar het was gewoon veel te weinig voor een echt hoog bedrag. Na dit te hebben aangegeven kregen wij de hoofdgerechten zonder problemen voor de halve prijs dit was een heel erg nette oplossing. De kamer die wij hadden was mooi en het bed lag heerlijk, echter de afzuiging maakte veel lawaai (waarschijnlijk was ik overgevoelig omdat het deze periode niet zo goed ging met mij en zul je hier niet zoveel last van hebben) na te hebben gevraagd of dit zachter kon werd ons een andere (grotere) kamer aangeboden waar de afzuiging verder van het bed afzat, dit omdat het hotel bij lange na niet vol was. Wat een service! Het ontbijt was redelijk goed en uitgebreid maar wegens vermoeidheid hebben wij hier niet beide keren ontbeten maar één keer elders op een later tijdstip zodat wij konden uitslapen op onze luxe grote kamer. Dit hotel heeft mij een beetje een dubbel gevoel gegeven (waarschijnlijk vooral door mijn eigen vermoeidheid en de kleine porties eten), maar de service en het oplossen van problemen doen ze echt fantastisch, dit in combinatie met de fantastische ligging ten opzichte van het station en het centrum maakt het Hampshire hotel Babylon voor mij absoluut een aanrader voor een city trip naar Den Haag. O ja, het uitzicht vanuit het restaurant is prachtig!

 

2.          Holiday inn express Den Haag – Parliament

Voor onze 2de trouwdag zijn wij afgelopen augustus weer naar Den Haag geweest en dit keer verbleven wij (weer via de spoordeelactie) in Holiday inn express, Parliament. Dit kleine hotel ligt midden in het centrum (vlakbij het Binnenhof) en op ongeveer 10 minuten lopen van het trein station. Dit hotel is een stuk kleiner als de andere twee hotels waarover ik hier schrijf en ook heel wat simpeler wat betreft sfeer en inrichting. Toch is het een prima hotel voor een city trip (dit hotel is zonder actie aanbieding volgens mij ook helemaal niet zo duur). Het ontbijt is basic maar prima en hetzelfde geld voor de ontbijtruimte en de kamers. Dit hotel heeft volgens mij één soort kamer allemaal tweepersoons (met mogelijkheid voor een kinder/baby bedje?) en met een ruime douche (geen bad).
Voor een (budget) city trip is dit echt het ideale hotel, schoon, modern en op de perfecte locatie, maar verwacht geen heel gezellig ingericht of super luxe, romantisch hotel want dat is dit hotel dan weer niet.

 

 

3.                 Van der valk hotel Den Haag, Nootdorp
Het derde en laatste hotel dat ik tot nu toe in Den Haag heb bezocht vond ik tevens het mooiste hotel. Mijn lieve ouders namen Rinse, mijn zusje Nicole en mij in oktober mee naar Den Haag omdat ik het zo’n leuke stad vind (super lief toch?!). Aangezien we deze keer met de auto gingen was een hotel midden in het centrum ineens een stuk minder praktisch en daarom kozen we voor een hotel van de eigenlijk altijd goede hotel keten van der Valk. Dit hotel in Nootdorp bevind zich ongeveer 10 kilometer van het centrum van Den Haag. Volgens google maps doe je hier 20 minuten over met de auto, helaas is dit ons niet gelukt je kunt beter rekening houden met extra reistijd in verband met het verkeer. De hotel kamers waren allebei luxe (alhoewel het extra klapbed op de kamer van mijn ouders mijn zusje niet zo heel goed beviel) en de badkamers hadden een tweepersoons whirlpool bad en een luxe inloop douche. Het ontbijt was zoals altijd bij de van der Valk hotels uitstekend, gigantisch veel keuze, er word telkens goed bijgevuld, ter plekke worden nog heerlijke dingen gemaakt zoals pancake’s en wentelteefjes en alles is heerlijk vers. Ook de ontbijtzaal ziet er luxe uit en je hebt hier genoeg keuze aan leuke tafeltjes. ’s avonds zijn wij nog even in de lounge geweest voor het gratis (valkloyaal) drankje en ook hier zag het er gezellig en luxe uit. De service in het hele hotel was top (alhoewel het een beetje raar was dat er werd gezegd dat er van Rinse en mijn kamer al iemand bij het ontbijt was geweest gelukkig was dit geen probleem en konden we alsnog allebei ontbijten. Natuurlijk werden er wel de hele dag grappen over gemaakt dat ik stiekem heen was geslopen om twee keer te ontbijten, ach ja, het had gekund hihi) Als je met de auto bent en een iets luxer hotel wilt raad ik je absoluut het van der Valk hotel in Nootdorp aan (je kunt hier trouwens gratis parkeren).

 

Conclusie is dus dat alle drie de hotels die ik (tot nu toe) in Den Haag heb bezocht prima waren. Welke voor jou het fijnste is ligt aan veel dingen zoals met welk vervoer je komt, wat je budget is en hoeveel waarde je hecht aan luxe en sfeer. Met deze hotels heb je volgens mij in ieder geval altijd een schoon hotel met een prima prijs kwaliteit verhouding. Binnenkort volgt er meer over Den Haag vooral over leuke eet en drink gelegenheden. Komen jullie graag in Den Haag of woon je er misschien zelfs? Hebben jullie nog leuke tips voor als ik er weer heen ga?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *