Aziatische zalmfilet

Toen ik laatst niet wist wat ik die avond moest gaan koken noemde mijn moeder zalm en pasta, omdat de broccoli in de aanbieding was nam ik die ook meteen mee. Eenmaal thuis bleef ik maar denken wat ik precies wou gaan maken van mijn pasta, zalmfilet en broccoli. Na een tijdje bedacht ik me dat ik helemaal niet zoveel zin had in pasta en dat ik hunkerde naar Aziatische smaken en een kom dampende rijst. Met dit idee ben ik wat gaan improviseren en gelukkig pakte het goed uit. Deze Aziatische zalmfilets komen hier absoluut vaker op tafel.

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)

 • 2 stukken zalmfilet van elk ongeveer 100 gram (liefst vers van de visboer en zonder vel)
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • 1 duim gember
 • peper
 • zonnebloemolie

Voor het sausje:

 • 2 el sojasaus
 • 1/2 el (witte) azijn
 • 1/2 el honing
 • 1 tl sesamolie
 • eventueel chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediƫnten voor het sausje door elkaar.

Schil de gember en pel de knoflook en ui.

Hak de knoflook en gember in stukjes en snij de ui in halve ringetjes.

Kruid de zalm met een klein beetje peper.

Verhit een beetje zonnebloem olie in een bak pan en bak hierin de ui 3 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 tot 2 minuutjes mee.
Haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar.

Bak de zalm in dezelfde olie 5 minuten rondom.

Doe de het ui mengsel weer terug in de pan en schenk het sausje over de zalm.

Zet het vuur zo laag mogelijk en dek de pan af met aluminiumfolie.

Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer met rijst en gekookte/gestoomde broccoli.

Aziatische zalmfilet met broccoli en rijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *