Restaurants op Mallorca

Al eerder schreef ik over ontbijt restaurantjes en over accommodaties op Mallorca. Vandaag deel ik met jullie de leukste restaurants die ik heb bezocht op dit mooie Spaanse eiland.

 

1. C’an Trompe:
Dit restaurant midden in het centrum van Cala d’Or werd ons aanbevolen door de receptioniste van Niu d’aus. Zij at hier zelf ook vaak en volgens haar is dit het favoriete restaurant van de meeste locals en van de toeristen.
Gelukkig had de receptioniste voor ons gereserveerd want het was helemaal vol, zo vol zelfs dat het niet lukte om ons een kwartier eerder een tafel te geven.
We zaten met 6 personen buiten aan een tafel. Als voorgerecht bestelden we 3 keer de octopus salade (deze was heerlijk, de octopus was precies goed gegaard) en een aantal porties brood met olijven om te delen. Mijn broertje, zusje, man en ik bestelden de gemixte vis en schaaldieren schotel. Mijn vader ging voor spaghetti en mijn moeder voor een steak. Alles smaakte heerlijk en er heerste een gezellige (maar wel een beetje drukke) sfeer. Ondertussen kwam er nog een meneer met een accordeon langs (voor geld natuurlijk, maar het was heel gezellig).
Een nagerecht hebben wij hier niet genomen, hiervoor zijn we naar de crêperie kraam gegaan.
C’an Trompe is een heel goed restaurant, zowel de vis en schaaldiergerechten als de steak van mijn moeder waren van goede kwaliteit en ook de spaghetti was heerlijk bereid. De prijzen zijn zeker voor Mallorca en de hoeveelheid en kwaliteit zeer schappelijk.

 

 

2. Spice of India
Even een avondje met z’n tweetjes. Op deze avond kozen we voor een Indiaas restaurant.
Authentiek Spaanse restaurants vond ik moeilijk te vinden in deze buurt en omdat we ook gek zijn op Indiaas eten kozen we (mede door het mooie terras) voor Spice of India. Spice of India grenst aan het centrum van Cala d’Or. Het is hier makkelijker om een parkeerplek te vinden dan midden in het centrum, maar toch kun je ’s avonds na het eten je auto laten staan en even doorlopen naar de winkels en andere terrasjes.
We namen plaats op het mooie overdekte terras. Als voorgerecht bestelden wij 2x keer de chicken tandoori tika 1 x van kippendij en 1 x een kippenpootje. Dat kippenpootje was zo lekker dat we iedereen de volgende dag hier mee naartoe hebben gesleept voor een lunch van chicken tandoori tika (kippenpootje) en naanbroden.
Het hoofdgerecht dat wij kozen was helaas bij lange na niet zo goed als het voorgerecht, maar smaakte toch prima. We hadden gekozen voor de lam Rogan Josh en chicken doppiza curry. Het naanbrood en de basmati rijst waren precies zoals ze horen te smaken.
We hebben hier geen nagerecht genomen omdat we zo vol zaten van deze lekkere maaltijd.
Dit restaurant heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en vriendelijke bediening.

 

 

3. paella restaurant
De reden dat deze blogpost zolang op zich heeft laten wachten is dit restaurant….
Wat heb ik het internet afgespeurd om te vinden hoe dit restaurant ook al weer heette en in welk plaatsje het zich bevond. Helaas heb ik het nog steeds niet kunnen vinden. Toch wil ik dit restaurant niet overslaan want ze serveren er heerlijke paella en de entourage is perfect.
Mijn ouders waren hier al een keer op een middag geweest om paella te eten met mijn broertje en zusje. Dit beviel ze zo goed dat ze ons de dag erna hebben meegenomen om hier te dineren.
Vooraf bestelden we knoflook garnalen, stokbrood en olijven.
Als hoofdgerecht namen Roy en Nicole een biefstuk. Rinse en ik kozen voor de vis en zeevruchten paella en mijn ouders namen de gemixte paella.
Iedereen heeft heerlijk gegeten, maar jeetje wat was ik blij met mijn keuze! Er lag een heerlijke gigantische langoustine op mijn paella. De paella was verder ook rijkelijk voorzien van vis en zeevruchten en smaakte echt goed.
Het terras waar wij zaten zag er prachtig uit en de lekkere wijn maakte de avond compleet.
Dit restaurant is volgens mij 1 van de beste van Mallorca, de specialiteit is paella maar ook de steaks waren van een goede kwaliteit vlees en goed bereid. De prijs kwaliteit verhouding was zeker voor op Mallorca prima. Reserveren is wel een goed idee want het restaurant word goed bezocht. Weet jij waar dit restaurant is en/of hoe deze heet laat het me dan alsjeblieft weten?!

 

 

4. Club Martha’s buffet restaurant.
Al eerder schreef ik over ons lawaaiige eerste appartement, het overplaatsen naar een ander complex en het gratis ontbijt, en diner buffet waar wij met z’n allen gebruik van mochten maken.
Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken daarom ben ik niet al te kritisch over het buffet ’s avonds, maar ik zou jullie er toch wat meer over vertellen.
De eerste avond hebben we meteen gebruik gemaakt van ons ‘goedmaak’ cadeautje.
Bij binnenkomst viel meteen op dat het erg druk was rondom het buffet, gelukkig waren er binnen genoeg tafeltjes en ook buiten was voor ons elke keer wel een tafeltje te vinden.
Het buffet heeft zeer veel keus (wat er die avond te eten is staat op een bord voor de deur).
Er zijn koude en warme voorgerechten (lekkere olijven!), warme hoofdgerechten, een salade bar en diverse nagerechten.
De eerste avond waren wij redelijk te spreken over het eten. Vooral over de grote keuze.
Hierna zijn we hier nog 1 avond gaan eten en toen vonden wij het aanzienlijk minder lekker helaas.
Bijna iedere avond ben ik wel even heen gelopen om te kijken wat er allemaal was en om een paar dingetjes te proeven. Op 1 avond stonk het zo in het restaurant dat ik ben gaan kijken wat dit was.
Al gauw had ik door dat het de ‘vers’ gebakken vis was en deze dus echt niet goed meer kon zijn.
Dit heb ik gemeld aan de Nederlandse dame die de mensen ontving en de kaartjes controleerde.
Zij deed nogal lacherig en nam mij totaal niet serieus. Het zat mij niet lekker en ik dacht aan al die mensen op vakantie die de kans hadden om goed ziek te worden van deze vis. Natuurlijk kunnen mensen dit zelf ook ruiken, maar een kind heeft het misschien niet op tijd door. Nadat ik het Rinse had verteld wou hij wel even mee lopen en ook hij wist zeker dat die vis niet goed was. Hij vertelde de kok dat hij zelf als kok had gewerkt en dat de vis echt niet goed was. Alle koks kwamen uit de keuken om de vis te keuren, de chef bleef beweren dat deze wel goed was. Toch werd de bak met vis weggehaald en werd er direct nieuwe gehaald. Deze verse vis werd voor ons bereid en ons werd gevraagd of deze dan wel goed was. Gelukkig was dat zo en smaakte deze vis heerlijk!
Omdat wij het gratis kregen was ik heel blij met het diner buffet, het ontbijt buffet vond ik wel veel beter. Het ontbijt buffet kan ik wel aanraden, maar het diner buffet zou ik zelf niet bij boeken.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *