5 dingen om te doen op Mallorca

Ga jij deze zomer naar het mooie Spaanse eiland Mallorca? Bekijk dan snel deze 5 leuke dingen om er te doen!

  1. Relax aan de leuke baaitjes

Deze leuke strand baaien heb je genoeg in de omgeving van Cala d’or. Cala d’Or zelf heeft een mooie baai. Ook cala Esmeralda is heel erg mooi. Het stand van de baaien is meestal lang en breed. Het water is heel helder en een beetje verder in de zee kun je goed snorkelen.

Meestal zitten er eet en drinkgelegenheden op een steenworp afstand evenals toiletten en douches.

5 dingen om te doen op Mallorca

  1. Bezoek een kasteel (ruïne)

Wij bezochten Castillo de Santueri in Felantix.
Het is een smal en bochtig pad omhoog, maar dan heb je ook een geweldig uitzicht.
Entree voor de kasteel ruïne is minder dan 5 euro per persoon. Er staan alleen nog een aantal muren en poorten, maar ik vond het heel mooi en indrukwekkend zeker met de mooie planten. Als je slecht ter been bent kun je hier beter niet heen gaan. Neem zelf iets te eten en  drinken evenals een fles zonnebrand en een camera mee en hou er rekening mee dat er geen toiletten in de buurt zijn.

 

 

 

 

  1. Winkelen in Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is een leuke winkelstad. Zelf heb ik hier alleen een paar zwarte pumps met glinsters gekocht voor maar 7 euro. Souvenirwinkeltjes zitten er ook genoeg. Het slentert hier heerlijk door de straatjes met imposante gebouwen op de achtergrond en het zonnetje dat heerlijk schijnt.

(vertrek op tijd want parkeren is lastig in het hoogseizoen)

 

 

 

  1. Bekijk Catedral La Seu

Deze prachtige kathedraal in het midden van Palma de Mallorca is absoluut een bezoekje waard. Je kunt dit uitje prima combineren met nummer 3 van de lijst. Voor 7 euro per persoon koop je een kaartje. Er zijn informatie folders in verschillende talen. De kathedraal is zeer groot en heeft mooie glas in loodramen. Bij de uitgang kom je nog een inpandig souvenir winkeltje tegen maar voor de prijs kun je beter naar één van de naast gelegen souvenirwinkels gaan.

(vertrek op tijd want parkeren is lastig in het hoogseizoen)

 

 

 

 

  1. Vermaak je in het centrum van Cala d’Or

Cala d’Or heeft een leuk centrumpje met veel (toeristen) winkeltjes en een paar goede restaurantjes (zie hier). Er bevind zich ook een fantastische ijskraam. ’s Avonds staat er vaak een kraampje met crêpes en er heerst een gezellige sfeer. Zelf vond ik het hier vooral in het begin van de avond leuk wanneer het een klein beetje koeler begint te worden.

 

 

 

1 reactie op “5 dingen om te doen op Mallorca”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *