Humphrey’s Zwolle.

Op Rinse zijn verjaardag (maandag 30 april) zijn wij gezellig met z’n tweetjes uit eten geweest bij Humphrey’s in Zwolle. Al een paar weken geleden kocht ik hiervoor een actie bon bij de Albert Heijn.
Een drie gangen dineer voor twee personen koste 35 euro in plaats van 27,50 per persoon.

 

De aankleding van het restaurant vind ik erg chique met veel rood en zachte stoffen. Deze inrichting vinden Rinse en ik allebei heel erg leuk. Ook buiten kun je met mooi weer heerlijk zitten. (helaas kon dat deze keer niet, maar vorig jaar hebben wij hier wel buiten gegeten.)

Humphrey's Zwolle

Vooraf kregen we een broodje met kruidenboter en olijfolie van het huis. Het zelf snijden met het niet al te scherpe mes zorgde wel voor behoorlijk wat kruimels.

Humphrey's Zwolle

Als voorgerecht koos Rinse voor een pannenkoekje gevuld met wakadori kip, daarbij hoisinsaus, bosui en zoetzure komkommer. Zelf nam ik de krokant gefrituurde zalmrol met yuzudressing en wakamesalade met edamame.

De voorgerechten werden mooi geserveerd en smaakten allebei heel erg lekker. Vooral de zalmrol was heerlijk. De zalm was gelukkig niet te gaar, maar precies goed.

Het hoofdgerecht van mij was een mix grill (spies) bestaande uit biefstuk, Black Angus burger, varkenshaas omwikkeld met spek, kipfilet, champignon, rode paprika en ui met aioli. Rinse koos voor de mais hoender met zoete aardappel, broccoli en honing tijm-jus.

De bijgerechten (patat, mayo, salade en compote) mochten onbeperkt bijbesteld worden.

De hoofdgerechten waren allebei heel lekker. De mais hoender was heerlijk mals en ook mijn vlees was (zeker voor op een spies) goed bereid en smaakte lekker. De zoete aardappel en broccoli van Rinse smaakten super goed en ook de honing tijm jus smaakte hier heel goed bij. De aioli bij de mix grill maakte ook dit gerecht af. Helaas vonden wij allebei de salade niet zo lekker.

Bij het voor en hoofdgerecht dronken wij rode huiswijn, een Franse Merlot en deze was heerlijk.

Een nagerecht kiezen was nog niet zo gemakkelijk met al het lekkers dat er op de kaart stond. Uiteindelijk kozen wij alle twee voor een chocoladefondant met karamelijs en karamelsaus.
Gelukkig stelde ook het nagerecht niet teleur, maar heel eerlijk gezegd vind ik de moelleux au chocolat die Rinse vaak voor mij maakt toch lekkerder.

Tot slot dronken wij nog een cafeïne vrije koffie en daarbij deelden wij een proeverijtje van likeuren. (Disaronno, Tia Maria en Isolabella sambuca)

Humphrey's Zwolle
Likeur proeverij bij de koffie

Al met al was het een zeer geslaagd etentje en kan ik Humphreys in Zwolle aan iedereen aanbevelen.

Humphrey's Zwolle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *