karamelsaus

Het maken van karamelsaus is een leuk proces. Wonderlijk hoe je van 3 ingrediƫnten (en een beetje water) een heerlijke karamelsaus kunt maken. Deze karamelsaus is een prima basis recept, je kunt er bijvoorbeeld zeezout doorheen roeren om salted caramel te maken.

Ingrediƫnten:

  • 200 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 3 el water
  • 75 gram roomboter

Bereidingswijze:

verwarm de slagroom tot 70 graden.

Maak ondertussen in een diepe maar niet niet te brede pan een lichte karamel van de suiker en het water. (niet in de suiker roeren, hooguit de pan een beetje kantelen).

Schenk voorzichtig de warme slagroom bij de karamel (voorzichtig dit gaat erg bruisen). Zodra het ergste bruisen over is kun je de karamel door de slagroom roeren, doe dit grondig zodat er geen klontjes ontstaan. Zet het vuur zo laag mogelijk of zelfs helemaal uit en roer de boter er in blokjes door. Schenk de karamelsaus in een van te voren schoon en warm gemaakte (glazen) pot.

Laat kort afkoelen en draai de deksel erop. Als de saus helemaal is afgekoeld kun je hem in de koelkast bewaren.

karamelsaus

Lekker over vanille ijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *