pecannoten karamel brownie

Het maken van brownies vind ik super leuk. Weinig werk maar een geweldig resultaat. Deze versie met karamel en pecannoten is extra speciaal en smaakt heel erg lekker met een bolletje ijs met karamelsaus en een beetje slagroom erbij.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Maak de karamelsaus en het brownie beslag zoals beschreven.

Breek de helft van de pecannoten in grove stukjes en roer door het brownie beslag.

Schenk het beslag in een (siliconen) bakvorm en bak de brownie in een op 180 graden voorverwarmde oven in 20 tot 30 minuten gaar (het verschilt per keer en per oven, bij mij duurde het deze keer 22 minuten).

Haal de brownie uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Giet de warme (geen hete) karamelsaus over de brownie zodat deze helemaal bedekt is met een dun laagje karamel. Verdeel de rest van de pecannoten over de brownie en zet deze eventueel iets beter vast door er dunne sliertjes karamel over te maken. Laat ook de karamel helemaal afkoelen (leg ondertussen een schone theedoek over de brownie tegen vliegen).

Haal voorzichtig de brownie uit de vorm en serveer met ijs en slagroom of bij de koffie.

Liever een brownie met witte chocolade en pistache nootjes? Bekijk dan dit recept eens! 

2 reacties op “pecannoten karamel brownie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *