Dagje Duitsland, Uelsen

Op 2e pinksterdag zijn Rinse en ik met mijn ouders en zusje Nicole naar Duitsland geweest. Uelsen is een prachtige plek om te wandelen, fietsen en/of picknicken. Uelsen heeft ook een heel mooi dorpscentrum waar je heerlijk ijs en pizza kunt eten.

Itterbecker quelle,

Op de heen weg zijn wij even gestopt om te kijken bij de Itterbecker Quelle, deze waterbron ligt in het beschermde natuurgebied Itterbecher Heide. Itterbeck behoort tot de gemeente Uelsen. Het is op deze lange weg goed kijken wanneer je moet afslaan. Eenmaal gevonden wacht je een beloning: een prachtig parkje met voldoende bankjes en picknick plekjes, de pomp bij de waterbron is vooral leuk voor kinderen, maar het bruggetje is een beetje wankel.

Itterbecker quelle (Itterbecker heide)

Meijers cafe en backshop:

Eerst tijd voor een kopje koffie en dat kun je prima doen bij Meijers café en backshop middenin Uelsen.
Echt Duitse taarten zijn niet zo aan mij besteed dus liet ik het bij een kop koffie. Mijn vader en Rinse hadden allebei wel een stuk taart waar ze erg van genoten.

Meier's café en Backshop (Uelsen)

Kleine wandeling:

Na de koffie gingen we nog gezellig met z’n allen een klein stukje lopen langs de mooie gebouwen die er staan in het dorpscentrum. De grote kerk is prachtig, maar ook de kleinere gebouwtjes zijn heel erg mooi. De boeken kast (om boeken te lenen of te ruilen) ziet er zelfs sprookjesachtig uit.

 

Zwembad:

Tijd om mijn ouders en Nicole af te zetten bij het buitenzwembad in Uelsen. Dit zwembad is best groot en de ligweide is heel erg groot. Bij het zwembad zijn waterglijbanen, er is een speeltuin en een kleine snackbar.

Aspendos:

Toen wij nog in Duitsland woonden aten wij vaak iets lekkers van Aspendos. Het terras wat zij aan de zijkant van hun pand hebben gemaakt is heel mooi om te zitten. Rinse en ik kozen een kleine pizza met tomaat, mozzarella, olijven en milde pepers. In plaats van op het terras te gaan zitten kozen wij ervoor om de pizza mee te nemen en deze bij de Itterbecker quelle op te gaan eten.

 

Itterbecker quelle:

Bij de prachtige picknickbank (met dakje!) hebben wij de lekkere pizza opgegeten. Hierna hebben we een rondje gemaakt om het water heen. Veel foto’s gemaakt en genoten van de natuur.

 

Eiscafe bei Franco:

Na het zwemmen was het tijd voor een ijsje. Duitsland heeft veel leuke ijssalons maar bei Franco is echt een favoriet. ‘Der Biergarten’ is heel erg mooi met een fonteintje, het is net een Italiaans pleintje. De kleine zandbak achterin is leuk voor kleine kinderen, maar niet storend voor volwassenen. ‘S avonds gaan de gekleurde lampjes aan en krijg je nog meer een vakantie gevoel. De sorbets hier zijn erg groot en absoluut niet duur. Nicole koos zoals altijd voor de aardbeien sorbet, Rinse nam met eierlikeur en ik genoot van vanille en chocolade-ijs  met chocoladesaus. Mijn moeder nam een ijskoffie en mijn vader een weizenbier.

 

 

Wassermuhle Uelsen:

De watermolen van Uelsen is leuk om eens te gaan kijken. Ook hier kun je leuk picknicken en een rondje om het water maken. Je waant je in een sprookje. Naarmate je verder naar achteren loopt worden de geluiden steeds harder, aan de andere kant van het hek ligt namelijk het buitenzwembad.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *