guacamole

Met warm weer smaakt guacamole altijd erg lekker. Bij de barbecue, met een schaal nachos of gewoon op een stukje (stok)brood. Deze versie is fris en niet pittig, maar je kunt er natuurlijk een stukje jalapeno peper bij doen om hem pittig te maken.

Ingrediƫnten:

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1/2 (roma)tomaat
  • 1/4 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • paar takjes koriander
  • zout
  • peper
  • extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

Snij de avocado doormidden, verwijder de schil en de pit. Prak de avocado met een vork.

Hak de knoflook, ui en koriander fijn, Snij de halve tomaat (zonder zaadjes) in stukjes. Prak het limoensap door de avocado en voeg de andere ingrediƫnten toe. Breng op smaak met zout en peper. Druppel tot slot een beetje olijfolie over de guacemole.

guacamole

Serveer met tortilla chips of brood.

Mexicaanse tapas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *