amandel brownie

Om te testen of ik een koemelk allergie heb eet ik op doktersadvies twee weken koemelk vrij. Omdat ik toch graag wat lekkers (het liefst met chocolade) bij de koffie neem maakte ik deze koemelkvrije amandel brownies. Met een lactose intolerantie kun je deze brownies ook gerust eten.

Ingrediƫnten:

  • 60 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 tl amandelextract
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer bloem, bakpoeder, zout, suiker en cacaopoeder door elkaar. Klop de eieren met het amandelextract door elkaar. Roer de eieren door het bloem mengsel. Giet al roerend beetje bij beetje de olie erbij totdat alles goed is vermengt. Schenk het brownie beslag in een (ingevet of siliconen) bakblik en garneer met de geschaafde amandelen. Bak de brownie in 20 tot 30 minuten gaar. (bij mij duurde het deze keer 25 minuten).

Als de brownie is afgekoeld kun je hem uit de vorm halen en in stukken snijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *