vakantie Fuerteventura

Vorige week woensdag ben ik midden in de nacht terug gekomen van mijn vakantie naar Fuerteventura. Dit was alweer onze tweede keer op dit prachtige Canarische eiland. We verbleven nu drie weken en hebben allerlei leuke dingen gedaan en heerlijke gerechten gegeten. De komende periode vertel ik jullie hier meer over en geef ik tips voor degenen die ook naar het mooi(st)e Spaanse eiland Fuerteventura gaan.

vakantie naar Fuerteventura van dinsdag 26 juni tot woensdag 18 juli.

Na een ontbijtje met mijn moeder en zusje bij de HEMA vertrokken Rinse en ik met al onze bagage  met de trein naar Schiphol. Gelukkig verliep dit geheel volgens plan. Eenmaal de douane door zijn we direct wat gaan eten. We aten een heerlijk broodje beenham en een gebakken beenhammetje bij La Place.

Helaas was onze (transavia) vlucht vertraagd. Het toestel was defect en dus moesten we onverwachts met een ander toestel, hierdoor zijn we 3 kwartier later aangekomen op fuerteventura.

Om 20:00 uur waren we dan toch echt geland op Fuerteventura. Het huren van de auto (via Sunnycars) verliep weer uitstekend en snel.

auto op Fuerteventura (via Sunnycars)

We verbleven de gehele drie weken in hotel surfing colors in Corralejo.
De kamer die wij hadden gekozen was een gerenoveerde kamer zonder keuken, maar met een minibar, inloopdouche en balkon met uitzicht op het zwembad en voldeed geheel aan onze verwachtingen.

Bij deze kamer was het alleen mogelijk om inclusief ontbijt te verblijven. Buffet restaurants zijn niet heel erg ons ding, maar toch was het ontbijt buffet niet verkeerd. Af en toe hebben we hier wel gebruik van gemaakt, maar meestal ontbeten we elders.

Iedere woensdag was er een barbecue met live muziek bij ons hotel. 10 euro voor eten, 1 drankje en de live muziek. Helemaal niet duur natuurlijk. De eerste woensdag hebben we dit meteen geprobeerd maar helaas vonden we de muziek en de sfeer een beetje tegenvallen. Het eten was wel heel erg lekker. De twee daarop volgende weken zijn we niet meer naar de barbecue toe geweest, alhoewel de muziek de laatste week wel heel er goed was.

barbecue bij hotel Surfing colors (Corralejo, Fuerteventura)

Surfing colors heeft een fijn (verwarmd) zwembad met voldoende ligbedjes en heerlijke lounge plekjes. We zijn hier heerlijk tot rust gekomen. Het hotel was een perfecte uitvalsbasis voor dagtochtjes en ook het strand was (met de auto) snel te bereiken. Binnen 10 minuten lopen sta je midden in het centrum en met 2 minuten heb je de eerste leuke bakkerijtjes en supermarkt al gevonden.

Hotel Surfing colors kan ik iedereen van harte aanbevelen.

Gelukkig hadden wij op de terugweg geen vertraging en we kwamen zelfs een half uur eerder dan gepland aan op Schiphol.

Transavia (Fuerteventura-Amsterdam)
Tot ziens Fuerteventura!

Over de leukste restaurants en bakkers die we dit jaar hebben bezocht schrijf ik een apart artikel evenals de leuke dingen die er te doen zijn (ben je in de tussentijd al benieuwd naar leuke restaurantsBakkerijen en ontbijt/lunch restaurants  of naar wat er te doen is op Fuerteventura? Klik dan op de links).

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *