Citytrip Rotterdam

Om ons drie jarig huwelijk te vieren zijn Rinse en ik een nachtje naar Rotterdam geweest. Natuurlijk hebben wij vooral genoten van onze favoriete bezigheid, eten! Gelukkig kun je in Rotterdam genoeg lekkere dingen vinden. Lees snel verder om kennis te maken met de leukste (en lekkerste) hotspots.

Woensdag ochtend om negen uur vertrokken we met de trein vanuit Hoogeveen. In Zwolle moesten wij overstappen en omdat vlakbij het station een Starbucks zit besloten wij hier te gaan ontbijten. Dat was een erg goed idee want het was erg lekker. Beter hadden we wel een kleine cappuccino kunnen bestellen want de middel was heel erg groot. Rinse at een cinnamon Roll en ik een caramel pecan brownie.

 

Rond twaalf uur kwamen wij aan op centraal station Rotterdam. Het stations gebouw is indrukwekkend en er zitten verbazingwekkend veel winkeltjes en restaurantjes in.

 

Onze kamer was gelukkig al klaar dus konden wij om 13:00 uur al gebruik maken van onze kamer in NH hotel Atlanta. Deze overnachting en treinreis hadden wij geboekt via de NS spoordeel winkel, maar voor het hotel hebben we omdat het onze trouwdag was een upgrade genomen naar een superior XL kamer.

 

Na het inchecken was het toch echt weer tijd om iets te gaan eten. Via poffertjessalon Seth (waar ze echt heerlijke poffertjes hebben) zijn we naar de markthal gelopen. Bij de markthal zijn we neergestreken bij Elliniko the all day greek. We bestelden een pita gyros kip een een pita gyros met varkensvlees. De pita met kip was lekker maar die met varkensvlees was helaas een beetje taai (zowel het vlees als het broodje). De pita’s kosten €5,50 per stuk, maar voor deze prijs zijn ze best wel klein en valt ook de smaak een beetje tegen.

 

Na even door de stad en langs de winkels te hebben geslenterd kregen wij terwijl wij in de Hudson’s Bay waren dorst. Gelukkig zit hier een La Place. Op de bovenverdieping kun je heel mooi zitten. Er zijn twee terrasjes (helaas was het daar een beetje te koud voor) en binnen heb je een gigantische hoeveelheid aan zit plekken. Rinse en ik kozen een rustig plekje uit om te genieten van onze drankjes. Rinse had een grote mango Lassi en ik een kleine aardbeien limonade.

 

Een beetje moe gingen wij weer op weg naar ons hotel. Totdat ik opeens bedacht dat ik wel erg veel zin had in bonbons om lekker samen in bad op te eten. Dus nog snel even langs de Bijenkorf om bij de patissier een paar heerlijke bonbons te halen. We hadden geluk want er waren een aantal lekkere, maar erg dure bonbons in de aanbieding.

 

Na lang beraad besloten we om uiteten te gaan bij Restaurant Bazar. Hier serveren ze gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het is een sfeervol druk restaurant. Rinse en ik hebben een iets minder druk plekje kunnen vinden zodat we gezellig romantisch konden tafelen. De Merlot was erg lekker en het is fijn dat je voor twee euro een fles gefilterd kraan water kan bestellen.

Vooraf bestelden we Irfan’s voorgerecht. Allerlei verschillende smeerseltjes met brood en gevulde druivenbladeren en gevuld filodeeg. Een echte aanrader.

Alles op de kaart ziet er heerlijk uit en daarom was het moeilijk kiezen. De vlees Bizar Bazar die wij uiteindelijk kozen bestond uit verschillende gerechtjes namelijk: een runderstoofpotje, kebab van kip, kalf en groente, kofte, rijst, bulgur salade en gefrituurde aardappel partjes. Vooral het runderstoofpotje met kikkererwten en amandelen vonden wij erg lekker.

Hierna zaten we erg vol maar op onze trouwdag moest er toch op z’n minst een klein nagerechtje gegeten worden. Wij kozen voor de thee Bazar. Een heerlijk kopje thee met een stukje baklava, Turks fruit, dadels, pashmak en so-han (alleen die laatste vonden wij echt niet lekker).

Het was een zeer geslaagd etentje en als ik weer eens in Rotterdam kom wil ik er graag weer naartoe. Daarom wil ik het ook aan iedereen aanraden.

 

Na een heerlijke nachtrust konden we aanschuiven bij het ontbijtbuffet. Dit was tiptop in orde. Rinse koos natuurlijk allemaal zoete broodjes en pancake’s. Zelf nam ik brood met roerei en spek. Ook hebben we nog een omelet laten maken met van alles en nog wat erin. De vegetarische mozzarella broodjes vond ik het lekkerste van het buffet.

Na het uitchecken zijn we direct weer naar de markthal vertrokken dit is namelijk een echt paradijs voor liefhebbers van allerlei soorten eten. Helaas was het er nu absurd druk. We hebben een pastel de nata gedeeld en zijn snel een rustiger plekje gaan zoeken om te lunchen.

Pastel de nata (markthal Rotterdam)

We zijn opzoek gegaan naar Panzero omdat ik graag een keer een panzerotto wou proberen en ik op internet had gelezen dat ze hier heerlijke panzerotti hebben. We vonden dit leuke kleine zaakje snel en de panzerotti zijn er inderdaad heerlijk. Rinse koos (natuurlijk) voor één met Nutella en ik nam de piccante (mozzarella, tomaat en peper). Allebei waren ze heel erg lekker, maar stiekem was die van Rinse met Nutella eigenlijk toch wel het lekkerste.

Panzerotti bij Panzero Rotterdam

Tussendoor hebben we nog even een koffie gedronken bij La Place (ik ben echt mega fan van de koffie van La Place!) en daarna zijn we weer naar de markthal gegaan om een beetje op tijd te dineren (we moesten onze koffer nog van het hotel halen en de reis met de trein duurt ongeveer twee uur).

In de markthal was het nu (gelukkig) een stuk rustiger. We kozen ervoor om bij Bab Tuma te gaan eten. Deze kraam heeft een dakterras waar je lekker kunt zitten. Ook kun je hier gewoon boven aan je tafeltje bestellen. We bestelden een lam en een kip tajine. Hierbij zat rijst, brood en een salade. Het restaurantje was erg schoon en het eten smaakte heerlijk. De bediening had moeite om het tempo bij te houden, maar de vriendelijkheid maakte dit ruimschoots goed. Helaas was de baklava op en daarom hebben we alleen maar een lekkere kop thee als afsluiter genomen.

 

Al met al was dit een zeer geslaagde citytrip. Rotterdam heeft op culinair gebied heel veel te bieden. Ook de winkelstraten zijn mooi en schoon. NH hotel Atlanta was een prima hotel en wij zijn heel erg blij dat wij hier samen ons drie jarige huwelijk hebben kunnen vieren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *