Nooristan restaurant (Hoofddorp)

Vorige week hebben Rinse en ik mijn ouders en zusje naar Schiphol gebracht. Omdat hun vlucht om half zes in de ochtend vertrok zijn we bij van der Valk Schiphol blijven overnachten. ’s avonds hebben wij met z’n allen heerlijk gegeten bij Afghaans restaurant Nooristan in Hoofddorp. Dit was voor ons allemaal de eerste keer bij een Afghaans restaurant en het was een hele leuk (en lekkere) belevenis.

Restaurants zoeken doe ik meestal via TripAdvisor. Op TripAdvisor heb ik zo ook Nooristan gevonden. Dit Afghaanse restaurant zit in Hoofddorp een beetje verstopt achter de winkeltjes. Gelukkig konden we het met navigatie gemakkelijk vinden.

Het was erg rustig in het restaurant (logisch op een dinsdag avond). We besloten geen voorgerecht te nemen en als hoofdgerecht deelden we met zijn vijven een mix grill voor 2 personen met een mix van kalfs, kip, shami kebab en lamskoteletten en voor 3 personen een Patnoese Maza (Rijsttafel)voor 3 personen bestaande uit vijf kleine (hoofd) gerechtjes, rijst (Qabuli Palaw) en brood (Naan).

Het duurde lang voordat het eten klaar was, maar het (gratis) voorafje en de vriendelijke bediening maakten dat goed. We kregen brood met een soort dikke yoghurt die een ietsje smaakte naar Griekse yoghurt gemengd met feta (dit was het niet maar zo is voor mij de smaak het beste te omschrijven) en olijfjes. De rode huiswijn was erg lekker en het was fijn dat we een grote fles water (Spa blauw) konden bestellen voor €4,50.

Nooristan restaurant (Hoofddorp)

Toen het hoofdgerecht eindelijk klaar was werd de tafel helemaal vol gezet met allemaal schaaltjes en bakjes met eten. Er was een lekkere verse salade en genoeg rijst, allemaal kleine groente en vlees gerechtjes en natuurlijk de mix grill (volgens mij was de mix grill niet genoeg geweest voor 2 personen, maar door al het andere eten zat iedereen heel erg vol).

Het eten was veel minder pittig dan ik had verwacht en smaakte toch best wel anders als Indiaas alhoewel er wel degelijk Indiase invloeden aanwezig waren (ze hebben hier ook een aantal Indiase gerechtjes op de kaart staan).

Mijn persoonlijke favoriet is toch de Indiase keuken, maar hier waren de meningen bij ons over verdeeld. Nooristan restaurant kan ik iedereen heel erg aanbevelen omdat er een fantastische prijs kwaliteit verhouding is, het eten is heerlijk en de sfeer is er goed.

adres:
Tussenweg 37, 2132 CS Hoofddorp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *