Vakantie Zakynthos

Zoals in mijn eerste verslag over onze eerste vakantie naar Fuerteventura al te lezen was zouden Rinse en ik vorig jaar eigenlijk met onze huwelijksreis naar Zakynthos gaan. Wegens omstandigheden heeft dit niet zo mogen zijn, we hebben toen een heerlijke huwelijksreis naar Fuerteventura gehad en ook dit jaar zijn we hier weer naartoe geweest. De rest van mijn familie ging dit jaar wel naar Zakynthos, omdat het eiland ons heel erg mooi leek hebben Rinse en ik last minute besloten om ze nog een weekje achterna te gaan. Lees snel verder om te zien wat wij van dit Griekse eiland vonden.

We vlogen weer eens met Transavia. Deze keer hadden we gelukkig geen vertraging toch was er van de eerste dag nog maar weinig over, omdat we een late vlucht hadden.

Transavia Zakynthos

Mijn ouders en zusje wachten ons op bij het vliegveld waar wij zelf een huurauto hadden gereserveerd via Sunny Cars. Zoals altijd was dit weer super geregeld.

Huurauto Sunny Cars Zakynthos

De eerste avond aten Rinse en ik met mijn ouders en zusje om 23:00 uur nog wat bij Agnadi Restaurant in Xirokastello. Dit leuke restaurant lag op de route naar het appartement van Rinse en mij. We werden super vriendelijk ontvangen door het heel erg enthousiaste personeel. Helaas was het al zo donker dat we nog weinig konden zien van het fantastische uitzicht op zee. Omdat het al zo laat was besloten we alleen een hoofdgerecht te nemen. Alle hoofdgerechten smaakten heerlijk. Mijn vader was helemaal weg van Rinse zijn lam met aardappelen uit de oven en speciaal hiervoor zijn we de één na laatste dag nogmaals met z’n allen naar Agnadi geweest.

Het appartementje van Rinse en mij lag op amper 3 autominuten rijden van Agnadi. Wij zouden de hele week verblijven in Blue Horizon Studios. De kamer zag er prima uit en de eigenaar was heel vriendelijk en gastvrij. Mijn ouders en Nicole vertrokken weer naar hun appertement Bougainvillea in Agios Sostis.

Blue Horizon Studios Zakynthos

Helaas bleek ons (budget) appartement toch niet zo fijn als hij op het eerste gezicht leek. De koelkast bleef zoveel lawaai maken dat we na een paar uur de stekker er maar uitgetrokken hebben. Helaas maakte die van de buren zoveel lawaai dat we alsnog niet konden slapen. De volgende ochtend kwamen wij er achter dat de badkamer niet goed was schoongemaakt, er zaten allemaal haren in de douchebak en er lag nog een dikke klodder conditioner in. Toen de douche ook nog eens alle kanten opspoot behalve naar beneden waren Rinse en ik er klaar mee.

Expedia heeft naar de eigenaar gebeld en die ging meteen akkoord met een volledige terugbetaling van de huur. Hij vroeg na wat alle klachten precies waren en wou hier direct mee aan de slag gaan. Toen wij de sleutel aan hem overhandigden bood hij zijn excuses aan en bleef heel erg vriendelijk. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze meneer heel erg zijn best gaat doen om het volgende klanten aan niets te laten ontbreken en hopen dat mensen ondanks dit niet zo positieve bericht Blue Horizons Studios een kans willen geven.

Gelukkig konden Rinse en ik voor een heel schappelijk bedrag een super groot appartement huren bij Bougainvillea waar mijn ouders en broer en vriendin allemaal ook verbleven.

Bougainvillea is een heel mooi appartementen complex met een (klein) zwembad en een super leuk terras met heerlijk eten. Onze kamer was eigenlijk voor 5 personen en was gelegen in de kelder. Heel handig voor mij want hier bleef het veel koeler (ik kan niet tegen airco).

Bougainvillea Zakynthos (Agios Sostis)Bougainvillea Zakynthos (Agios Sostis)Bougainvillea Zakynthos (Agios Sostis)

We hebben hier de tweede avond met z’n allen gegeten en dat was echt super.

Bougainvillea Zakynthos (Agios Sostis)
1 van mijn lievelings (voor)gerechten, garnalen saganaki.

Dag drie hebben Rinse, Nicole en ik een (kleine) grot bekeken en zijn we met z’n drieën uit eten geweest bij the Sizzle bang grill in Laganas. De meze schotel is hier geweldig!

meze schotel, the Sizzlebang grill (Laganas) Zakynthos
Feta, worstjes, feta spread, patat, gyros, pita’s, gevulde wijnbladeren, kleftiko en gigantes (grote witte bonen in tomatensaus)

Rinse en Nicole besloten hierna nog naar de overkant te gaan voor een frozen yoghurt.

Frozen yoghurt (Laganas, Zakynthos)

Verder hebben we deze vakantie nog weer Stand Up Paddling gedaan en zijn we wezen snorkelen. We hebben veel gerelaxt aan het strand en rond gereden over het eiland. Ook hebben we nog een wijnproeverij gehad en een olijfolie ‘museum’ bezocht (hierover later meer). We hebben de lekkerste dingen gegeten en zijn weer een prachtige ervaring rijker.

Wat mij betreft kan Zakynthos met geen mogelijkheid tippen aan Fuerteventura, maar ik weet zeker dat de meeste mensen dit niet met mij eens zullen zijn.

Binnenkort meer over de leukste (eet)plekjes op Zakynthos!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *