Fuerteventura Hotspots: Canela cafe Lajares

Tijdens mijn twee vakanties naar Fuerteventura heb ik zoveel leuke restaurantjes, bakkerijen en andere super leuke plekjes bezocht. Daarom heb ik besloten een aantal uit te lichten in deze Fuerteventura hotspots. We trappen vandaag af met Canela cafe in Lajares.

De meeste eet gelegenheden heb ik vooraf gevonden via TripAdvisor. Canela cafe bezochten wij echter per toeval. Wat betreft de eerste indruk is het niet iets waar Rinse en ik normaal gesproken snel naar binnen zouden gaan. Waarom we dit toch hebben gedaan weet ik echt niet meer, maar wat zijn we blij dat we deze leuke plek hebben ontdekt. In totaal hebben wij tijdens onze 3 weken vakantie hier 4 keer heerlijk gegeten.

De uitstraling van Canela Cafe is moeilijk uit te leggen, je moet de sfeer echt zelf voelen, proeven en zien. Het is een mix van allerlei stijlen en de sfeer is heel ongedwongen. er staan muziekinstrumenten op en rond het podium er hangt een Arabisch ogende lamp en boven de bankjes aan de muren is iemand creatief geweest met hout. Een (leuke) ratjetoe met van alles en nog wat dus.

De ligging aan de weg in Lajares is heel erg handig en makkelijk bereikbaar, alhoewel het tijdens de handwerk markt lastig parkeren kan zijn.

Fuerteventura Hotspot: Canela cafe (Lajares)

Aan de voorkant heb je kleine picknick tafeltjes waar je aan kunt zitten en achter het gebouw is een kleine binnentuin. Zelf zaten wij het liefst binnen aan de grotere tafels met bankjes. Het publiek wat hier komt bestaat uit een grote verscheidenheid aan mensen en je merkt dat iedereen hier welkom is. Helaas hebben wij niet de kans gehad (de tijd genomen) om hier naartoe te gaan wanneer er live muziek was. Dit zullen we tijdens een volgend bezoek aan Fuerteventura zeker wel mee willen maken.

Op de kaart (in het Engels en Spaans) staan simpele gerechten. Heerlijke broodjes zoals een vegetarisch broodje met humus en gegrilde groenten (onze favoriet!), maar ook hoofdgerechten als spareribs en curry’s.

 

De nacho’s met chili con carne zijn ook een echte aanrader, deze hebben wij hier twee keer gegeten en ik verlang er nog regelmatig naar.

De bediening is super vriendelijk en relaxed en de prijzen vonden wij heel erg redelijk (sommige dingen vonden wij zelfs echt goedkoop).

Ben jij zelf al eens bij Canela Cafe geweest? Of heb jij een andere leuke hotspot op Fuerteventura gevonden? Laat dan een berichtje hieronder achter, altijd leuk!

 

Adres:
Calle Gonzales del hierro
Lajares Fuerteventura
Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

0 reacties op “Fuerteventura Hotspots: Canela cafe Lajares”

  1. Pingback: Fuerteventura hotspots: Hamburguesa Que te Cagas. |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *