Spaghetti met zalm en courgette in romige Parmezaansaus

Dit recept is gebaseerd op de tagliatelle al salmone van restaurant Vito’s in Zwolle. Dit gerecht is zo lekker, soms ga ik speciaal hiervoor naar Zwolle toe. Eindelijk is het me gelukt om thuis een versie te maken die ik net zo lekker vind. Om het een beetje gezonder (en volgens mij ook lekkerder) te maken heb ik een courgette aan het gerecht toegevoegd. Als je zorgt voor een goede voorbereiding kun je dit gerecht in 10 minuten klaar hebben.

Ingrediënten:  voor 2 personen

 • 200 gram (gedroogde) spaghetti
 • 150 gram zalm
 • 1 courgette
 • 2 tenen knoflook
 • 4 kers tomaatjes
 • steeltje verse basilicum (en een paar blaadjes)
 • 100 ml (slag)room
 • Parmezaanse kaas
 • olijfolie
 • citroensap
 • zout
 • peper

Bereidingswijze:

Verwarm het water voor de spaghetti (eventueel met de waterkoker).

Snij de zalm in kleine blokjes en de courgette in kwart plakjes. Hak de knoflook fijn en was de tomaatjes.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Bak de zalm in een klein beetje olijfolie anderhalf tot twee minuten en leg daarna aan de kant.  Bak daarna de courgette en de tomaatjes ongeveer 5 minuten. . voeg de knoflook en het steeltje basilicum (met een paar blaadjes) toe en bak 1 minuut mee. Druk voorzichtig met een vork de tomaatjes kapot. Roer de slagroom door het groente mengsel en breng tegen de kook aan. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak doorheen.

 

Leg de zalm in de saus en breng het geheel op smaak met citroensap, zout en peper. Roer de spaghetti met eventueel een beetje kookvocht door de saus en voeg eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas toe.

Spaghetti met zalm en courgette in romige Parmezaansaus.

Garneer met verse blaadjes basilicum.

Spaghetti met zalm en courgette in romige Parmezaansaus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *