kookboek review: de Zilveren lepel Quick & easy

Een tijdje geleden voelde ik me steeds niet zo fit. Hierdoor had ik niet zoveel inspiratie om zelf recepten te maken. Na een paar dagen kwam ik op het idee om kookboeken van de bibliotheek te halen en eens iets uit te zoeken uit mijn eigen verzameling. Dit betekende drie vliegen in één klap, iets om over te schrijven op mijn blog zodat jullie informatie krijgen over de kookboeken, toch nog lekker eten ondanks de weinige inspiratie en het opdoen van nieuwe inspiratie. Super toch?! Ondertussen heb ik weer voldoende inspiratie voor tal van recepten. Toch ben ik van plan wat vaker iets uit de kookboeken te maken en deze dan voor jullie te reviewen. Heb je een kookboek waar je graag een review over wilt lezen of weet je een heel leuk kookboek die ik gewoon geprobeerd moet hebben? Laat het me dan weten in een berichtje hieronder, super leuk.

Mijn eerste review is over het kookboek van de Zilveren lepel. De zilveren lepel quick & easy om precies te zijn. Super handig natuurlijk omdat het me naast de inspiratie ook aan het enthousiasme ontbrak om moeilijke dingen klaar te maken en uren in de keuken te staan. Dit boek haalde ik van de bibliotheek omdat ik hem zelf (nog) niet heb.

Het eerste gerecht die ik hieruit maakte was de broodsoep met tomaat (pappa el pomodoro).

Dit recept was zo simpel dat ik me afvroeg of het wel lekker zou worden, maar jeetje wat was deze soep heerlijk.

tomaten blokjes uit blik zijn super handig en lekker snel omdat je deze niet hoeft te snijden verder gaat er alleen wat bleekselderij en knoflook in. Het (oude) brood gaat in de soepkommetjes en hier bovenop schep je de soep. Door de soep te garneren met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas krijgt het een lekker krachtige smaak.

Dit goedkope, snelle en eenvoudige gerecht ga ik zeker vaker maken. Een dikke 10

kookboek review: de Zilveren lepel Quick & easy

Omdat de broodsoep zo lekker was probeerde ik deze keer de broodsalade (Panzanella)

Helaas vonden wij deze niet zo heel erg lekker. Het weken van het brood in water maakt het weliswaar weer zacht, maar voor ons was het te vochtig zeker samen met de tomaat. De volgende keer denk ik dat ik het brood juist even bak met een beetje olijfolie zodat deze lekker een beetje knapperig is.

Het recept is heel simpel, goedkoop en zeker niet vies daarom krijgt dit recept van mij toch nog een zesje.

kookboek review: de Zilveren lepel Quick & easy

Als laatste probeerde ik uit dit boek de kip rolletjes met salie (involtini di pollo alla salvia)

Dit recept is een klein beetje bewerkelijker dan de andere twee, maar alsnog goed te doen.

De kipfilet word plat geslagen, gevuld met blaadjes salie, opgerold en omwikkeld met pancetta of ontbijtspek (ik gebruikte ontbijtspek). Hierna worden de rolletjes gebakken.

Omdat Rinse en ik meestal niet zo heel veel vlees eten denk ik dat ik de volgende keer aan 1 kipfilet genoeg aangezien de ontbijtspek er ook nog omheen gaat. Voor de echte vleeseter is een hele kipfilet per persoon waarschijnlijk wel goed. Misschien dat ik de volgende keer de kipfilets door de helft snijd zodat ik twee dunne plakken heb.

Dit recept is een klein beetje duurder als de andere, maar nog steeds erg goedkoop (zeker als je ontbijtspek in plaats van pancetta gebruikt) ook is het een klein beetje moeilijker en duurt het ietsje langer. Toch is het voor een beginnende kok volgens mij makkelijk te doen.

Omdat dit recept dus iets duurder, moeilijker (en volgens ons ook een heel klein beetje minder lekker) is dan de soep geef ik dit recept een 9.

kookboek review: de Zilveren lepel Quick & easy

Dat zorgt dat dit boek wat betreft de recepten die ik heb geprobeerd als cijfer een 8+ krijgt.

De overige recepten zoals alle pasta recepten die erin staan lijken me ook erg lekker en zijn allemaal heel makkelijk en duidelijk uitgelegd. De foto’s in het boek zijn mooi en aantrekkelijk.

De Zilveren lepel Quick & easy raad ik iedereen aan die graag lekker, goedkoop en snel wil koken.

Helaas is dit boek volgens mij niet meer nieuw te koop, maar je kunt hem lenen bij de bibliotheek of een tweedehands exemplaar aanschaffen via bol.com op zoek gaan via Marktplaats.

Na dit boek van de Zilveren lepel ben ik heel erg benieuwd geworden naar alle andere boeken van de Zilveren lepel. Ben jij ook benieuwd geworden? hou dan mijn blog goed in de gaten want er verschijnt absoluut een review over één van de andere Zilveren lepel boeken.

Bestel hier

2 reacties op “kookboek review: de Zilveren lepel Quick & easy”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *