Restaurants op Zakynthos, Agnadi restaurant.

Eindelijk heb ik de tijd en energie gevonden om te schrijven over de leukste restaurantjes die ik (samen met mijn familie) heb bezocht op het Griekse eiland Zakynthos.

Het eten op Zakynthos is bijna overal heel erg lekker. Helaas was er minder vis te krijgen bij de restaurantjes dan ik van te voren had verwacht. Toch heb ik een heerlijke dorade gegeten en een aantal keer genoten van mijn lievelings gerecht Garides Saganaki (garnalen in tomatensaus met feta). Ook smaakten de vlees gerechten allemaal erg goed en waren er voldoende groenten om een weekje op te kunnen leven.

  • Agnadi restaurant (Xirokastello)

Op de eerste en één na laatste avond aten wij bij Agnadi restaurant. De eerste avond met z’n vijven en de tweede keer met de hele club.

Het restaurant heeft een eigen parkeerplek (wat op dit eiland echt een luxe is) en is prachtig gelegen met uitzicht op zee.

De eerste avond was het al erg laat en waren we de enige gasten de tweede keer dat we hier waren zat het restaurant helemaal vol.

Restaurants op Zakynthos, Agnadi restaurant.

Zelf heb ik twee keer het zelfde besteld namelijk, de varkens souvlaki. Het varkensvlees was heerlijk mals en er zaten stukjes paprika tussen en dat lust ik wel. Het lamsvlees met aardappelen uit de oven van Rinse was de reden dat we terug keerden naar Agnadi, mijn vader vond dit gerecht zo lekker dat hij het nu zelf wilde bestellen. Verder werden er als hoofdgerechten spaghetti met tonijn in tomatensaus (super grote portie) nog een varkens souvlaki, kip souvlaki (vonden wij tegen vallen), een steak (heel groot), pastitio en een stoofgerecht besteld. Alles was erg lekker (behalve de kip dus).

Omdat we de tweede keer dat we hier aten meer tijd hadden namen we nu ook een voor en nagerecht.

Natuurlijk koos ik voor de garnalen saganaki. Dit was een erg duur voorgerecht van 14 euro. Het was erg lekker, maar elders heb ik lekkerder gehad voor de helft van het geld (hier zaten wel meer en grotere garnalen in waarschijnlijk was dit de reden van de hoge prijs). De andere voorgerechten smaakten allemaal prima, maar er was niet iets echt heel bijzonders bij.

De nagerechten waren allemaal erg lekker. Baklava, chocoladetaart, ijs en Griekse koffies hebben ons allemaal erg goed gesmaakt.

Na het eten kregen we ieder nog 2 likeurtjes met kaneelsmaak van het huis.

De bediening is heel erg vriendelijk en spontaan.

De prijzen zijn iets hoger als bij sommige andere restaurants, maar in vergelijking met Nederland alsnog erg laag. Door de locatie, het heerlijke eten en de goede bediening is de prijs kwaliteit verhouden naar mijn mening uitstekend.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *