Kerstmarkt Nordhorn

Een van de leukste uitjes van het jaar is voor mij altijd een bezoek aan de kerstmarkt in Nordhorn. Gelukkig is dit voor ons maar een uurtje rijden. Ben je benieuwd wat er zoal te doen/te koop is op de kerstmarkt in Nordhorn? Lees dan snel verder!

Meestal starten wij ons uitje al tegen 11 uur in Emlichheim bij Bakkerij Wintering.
Van hieruit rijden wij dan door naar Nordhorn. het makkelijkste parkeer je de auto in de parkeergarage (parkeren kost hier max 4 euro per dag).

kerstmarkt Nordhorn

Vanuit de parkeergarage loop je over de brug zo het centrum in. Hier heb je een lange straat met winkels (wij combineren de kerstmarkt ook altijd met lekker shoppen) en voor de winkels staan tal van kerst kraampjes. De meeste kraampjes verkopen glühwein en braadworst. Zelf neem ik meestal een bakje met lekkere knoflook champignons of een curryworst. Ook zijn er kraampjes met zoete lekkernijen en (zoete) noten. Handwerk kraampjes zijn er op deze kerstmarkt niet zo heel veel toch staan er altijd wel een paar tussen. De kraampjes zien er allemaal prachtig uit en de lichtjes in de winkelstraat maken er een gezellig geheel van.

kerstmarkt Nordhorn

Voor de kinderen is er een draaimolen en een sprookjesbos.

Kerstmarkt Nordhorn

Aan het einde van de dag kun je natuurlijk lekker een braadworstje en patat nemen bij één van de kraampjes of ga lekker warm bij een restaurantje zitten. Bambusgarten is bijvoorbeeld een leuk en goedkoop chinees restaurant waar je voor langs komt op weg naar de parkeergarage.

Extra tips:

  • Extra blad zit aan het eind van de winkelstraat en hier kun je heerlijke jumbo chocolade melk drinken en neem er dan meteen een daim torte bij. Het restaurant is rond de adventstijd altijd super mooi versiert.
Kerstmarkt Nordhorn (Extra blad, Daim torte)
Daim torte bij Extra blad
  • Bij bakkerij Sundag (die in de winkelstraat) kun je boven heerlijk zitten. Neem een warme apfelstrudel met vanillesaus of probeer een rum kügel.
  • Bij slagerij Huesmann kun je binnen lekker eten en drinken bestellen en mooi zitten, maar wat helemaal top is, bij hun eigen kerstkraam kun je goedkoop curryworst, braadworst en patat halen en dit mag je dan ook binnen in het restaurant op gaan eten. Super natuurlijk als het echt koud is.

    kerstmarkt Nordhorn (slagerij Huesmann)
    Slagerij Huesmann

 

 

 

 

 

 

Een leuke grote kerstmarkt is de kerstmarkt in Münster.

0 reacties op “Kerstmarkt Nordhorn”

    1. Leuk om te lezen dat ook jullie genieten van de mooie kerstmarkt in Nordhorn. Hopelijk heb je veel aan de tips en misschien heb je ook nog wel een leuke tip voor mij? Ook de kerstmarkt in Münster is een aanrader, hierover kun je ook lezen op mijn blog. Veel plezier op de kerstmarkt in ieder geval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *