5 dingen om te doen op Zakynthos

Het weekje naar het Griekse eiland Zakynthos was absoluut een succes. Er zijn hier super veel leuke dingen te doen. De standaard dingen zoals het scheepswrak, turtle island en de blauwe grotten hebben we overgeslagen (als we meer tijd hadden dan had ik ook deze dingen graag willen doen/bekijken). Wel zijn wij onder andere naar een olijfolie museum geweest en hebben we een wijnproeverij gehad. Ben jij je vakantie voor komend jaar alweer aan het plannen? Lees dan snel verder om te zien wat Zakynthos je zoal te bieden heeft!

  • Cave Damianos

Deze kleine grot lijkt het vernoemen haast niet waard te zijn. Veel mensen liepen heel erg snel over het (prachtige pad met adembenemende uitzicht) om vervolgens een blik in de (kleine) grot te werpen en teleurgesteld weer te vertrekken. Als die mensen even de moeite hadden genomen om zich om te draaien en juist te kijken naar het uitzicht vanuit de grot dan hadden ze waarschijnlijk wel gezien waarom ik dit een absolute must visite vind op Zakynthos.

 

 

Na de wandeling (waarbij je met een een beetje fantasie in een fantasy wereld rondloopt) kun je gezellig even wat drinken (of een hapje eten) bij de Cave Damianos Taverna. Dit restaurant heeft een prachtig terras en ziet er al vanaf de parkeerplaats mooi uit. Door de speeltuin die grenst aan de parkeerplaats is dit ook een leuk uitstapje met kinderen.

 

 

De zonsondergang schijnt vanaf deze plek ook heel erg mooi te zijn. Zelf heb ik dit niet gezien, maar er is zelfs een speciale plek om deze te bewonderen.

Op sommige ochtenden staat er als je een stukje doorloopt een kraampje waar je heerlijke producten van het eiland kunt nuttigen en kopen om mee te nemen.

Ook de rest van het dorpje Agalas is leuk om even te bekijken.

  • Venetiaanse waterbronnen

Dit uitstapje is prima te combineren met een bezoek aan  Cave Damianos. De Venetiaanse waterbronnen liggen namelijk Vlakbij Agalas. Op zichzelf zijn deze waterbronnen misschien niet echt de moeite om naartoe te gaan, maar als je toch in de buurt bent moet je eigenlijk ook gewoon even kijken. Al is het alleen al voor de mooie natuur.

 

 

  • Wijnproeverij

Je kun hier op veel verschillende plekken een wijnproeverij nemen. Wij kwamen toevallig uit bij wijngaard Grampas in Lagopodo. Dit was de eerste keer voor Rinse, mij en ook voor mij moeder die mee was bij een wijngaard. Het leek Rinse en mij altijd zo hoog drempellig, gelukkig viel dit heel erg mee. We zijn gewoon heen gelopen en na even wachten kwam er een vriendelijke vrouw naar ons toe die uitlegde hoe zij hun wijnen maakten. Hierna konden wij kiezen voor een wijnproeverij van vijf euro per persoon. Hiervoor krijg je vier of vijf wijnen te proeven die allemaal overigens erg lekker waren. Ook krijg je er een aantal kleine hapjes bij zoals kaas en toastjes met een tomaten smeerseltje.De proeverij word in een mooie ruimte gegeven en aan het eind kunt je de wijnen kopen.

Mijn moeder kocht een fles rode wijn en Rinse en ik namen een flesje rode dessertwijn mee. De flessen wijn kosten rond de 10 euro per fles en dat is zeker niet duur voor deze kwaliteit.

 

  • Zakynthos stad

zakynthos stad

Zakynthos stad (Zakynthos town) is de hoofdstad van Zakynthos. Je kunt hier beste in de ochtend naartoe gaan omdat het ’s middags erg druk en warm is. Ook een parkeerplaats vinden is dan bijna onmogelijk. Wij parkeerden vlak bij de Dionisios kerk. Vanaf hier liepen we eerst naar Elena’s bakery om de dag te beginnen met een lekkere cappuchino en broodjes.

Daarna hebben we lekker de de straatjes geslenterd en bij een paar winkeltjes gekeken (ik kocht nog een leuke korte broek voor maar 5 euro!). We sloten de ochtend in Zakynthos stad af met een bezoekje aan de Dionisios kerk. Deze kerk is zo weelderig versierd overal om je heen zie je (muur) schilderingen en goud en zilver. Super mooi om even te bekijken dus. Ook van buiten mag de Dionisios kerk er absoluut zijn.

Vergeet tot slot niet nog even over het water uit te kijken voor je Zakynthos stad verlaat.

  • olijfolie museum (Aristeon Ecological Olive Press (Lithakia))

Voor een echte foodie zoals ik was dit natuurlijk het ultieme uitje!
Je ziet hier hoe olijfolie vroeger werd gemaakt en hoe ze dat tegenwoordig doen.

Ook kun je verschillende soorten olijfolie proeven!

Heel lekker en leerzaam dus allemaal. Vergeet niet om een flesje van je favoriete olijfolie te kopen voor thuis!

 

Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke dingen gedaan zoals, struinen in toeristen winkeltjes, hangen aan het strand en aan het zwembad, zwemmen in de zee, Stand up paddeling, snorkelen, rondrijden over het eiland en heel veel uit eten gaan. Toch heb ik voor deze 5 dingen om te doen op Zakynthos gekozen omdat ik denk dat deze dingen super leuk zijn om te doen, maar nog niet over worden gelopen door het massa toerisme. Hopelijk heb je iets aan deze tips als je een keer op vakantie gaat naar Zakynthos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *