3 makkelijke (kerst) nagerechten

Deze 3 nagerechten zijn super makkelijk om te maken en smaken heerlijk als afsluiter van het kerst diner. Je hebt maximaal 5 ingrediënten nodig om ze te maken en alle drie kunnen ze prima een dag van te voren worden gemaakt. De tijd die je echt bezig bent met de desserts is ongeveer tien minuten.

amandel panna cotta

Voor deze simpele panna cotta met amandelsmaak en gekarameliseerde amandelen heb je slechts 5 ingrediënten nodig (+een beetje kraanwater). Het maken is zo gedaan, dan is het alleen nog in de koelkast laten rusten (minimaal 4 uur, maar een dag van te voren maken is waarschijnlijk nog handiger). De gekarameliseerde amandelen kun je ook prima van te voren maken en afgekoeld in een luchtdicht bakje (buiten de koelkast) bewaren.

chocolademousse-26

Met slechts vier ingrediënten en in ongeveer 10 minuten tijd kun je deze heerlijk luchtige chocolademousse al in de koelkast hebben staan om op te stijven (minimal 2 uur, maar kan ook prima een dag van te voren). Chocolademousse is  na de Moelleux au chocolat op dit moment mijn favoriete nagerecht.

karamel panna cotta

Voor deze panna cotta heb je de minste ingrediënten nodig. Met slecht drie ingrediënten en een minuut of tien werk kun je deze karamel panna cotta al gemaakt hebben. Ook deze panna cotta moet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven, maar daardoor is het ook makkelijk een dag van te voren te maken.

Voor welk nagerecht ga jij deze kerst? Iets makkelijks of pak je juist flink uit met het dessert?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *