Makkelijk en luxe 3 gangen kerstmenu

Nog geen idee wat te maken met kerst? Geen probleem. Dit 3 gangen kerstmenu is makkelijk om te maken en kost niet al te veel voorbereidingstijd. Natuurlijk kun je het kerstmenu nog luxer maken door extra gangen of bijgerechten toe te voegen. Dit kerstmenu begint met een mini quiche gevolgd door een Franse kip stoofschotel met aardappel puree en tot slot een heerlijk smeuïg chocolade cakeje.

Voorgerecht: Mini quiches met vijgen en geitenkaas

Makkelijk en luxe 3 gangen kerstmenu. mini quiches met vijgen en geitenkaas

 

Deze eenpersoons Quiches zijn heel erg makkelijk te maken omdat je gewoon bladerdeeg gebruikt. Je kunt er voor kiezen om ze in de vormpjes te serveren of uit het bakje te halen en op een bord met wat sla leggen.

bijvoorbeeld wat van deze salade: Salade met druiven en honing/mosterd dressing.

Hoofdgerecht: Kip Marengo (Franse kip stoofpot)

Makkelijk en luxe 3 gangen kerstmenu. kip Marengo, Franse kip stoofpot.

 

Deze Franse kip stoofschotel uit de tijd van Napoleon is bij niet zo heel erg veel mensen bekend. Wat mij betreft maakt dat het gerecht juist zo leuk om met kerst te serveren. Serveer er een lekkere aardappel puree bij (eventueel met gepofte knoflook erdoor). Ook vers brood smaakt heerlijk bij kip Marengo. Wil je echt uitpakken bak het brood dan zelf. Ook fijn aan dit gerecht is dat het makkelijk is om te maken en je terwijl het opstaat alvast de tafel kunt dekken of andere dingen kunt doen.

Nagerecht: Moelleux au chocolat

 

Makkelijk en luxe 3 gangen kerstmenu. moelleux au chocolat (chocolade lava cakeje)

 

Moelleux au chocolat, lava cakeje en chocolade fondant allemaal namen voor één super lekker nagerecht. Een chocoladecakeje waarvan de binnenkant nog vloeibaar is zodat deze stroomt als (warme) lava. Je kunt de Moelleux au chocolat extra feestelijk maken door iets lekker in het midden van het beslag te stoppen voor het baken zoals een blokje (witte) chocola, een stukje (zachte) karamel, een lepeltje nutella of pindakaas of een lepeltje likeur. Extra mooi gaat het cakeje eruit zien door vlak voor het serveren wat poedersuiker over de Moelleux au chocolat te strooien. Wat erg makkelijk is aan dit nagerecht is dat je het beslag van te voren kunt maken, je hoeft het beslag dan alleen weer op kamertemperatuur te laten komen en in de ingevette vormpjes in de oven te zetten.

Meer nagerechten voor kerst: 3 makkelijke (kerst) nagerechten

 

Hopelijk hebben jullie veel aan mijn makkelijk (maar luxe) 3 gangen kerstmenu.

Alvast fijne kerstdagen allemaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *