5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond

Bij ons staat er ieder jaar op oudejaarsavond een hapjesbuffet op de eettafel, ook bij veel andere mensen worden er de hele avond door hapjes op tafel gezet. Of je de hapjes nou als een (lopend) buffet serveert, telkens met een schaal vol rond gaat of her en der wat in de kamer neerzet, deze makkelijke hapjes zullen zeker niet misstaan.

Dadels met spek en amandel uit de oven

5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond. dadel hapje

Deze dadels gevuld met een amandel en daarna omwikkeld met ontbijtspek (of luxer met serranoham) worden in de oven gebakken. Laat ze afkoelen zodat de dadel weer lekker kleverig kan worden en het ontbijtspek krokant.

Kip ananas spiesjes

5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond. kip ananas

Spiesjes met kip en ananas zijn super makkelijk om te maken. Ze smaken zowel warm als koud erg lekker. maak een flink grote schaal want ze gaan gegarandeerd op. Serveer met chilisaus. Liever kip spiesjes Aziatische stijl? wat dacht je van kip yakitori.

Mini wraps met gerookte zalm en honing mosterd dressing.

5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond. zalm wraps

Wrap hapjes zijn ideaal. Super makkelijk om te maken en al van te voren te bereiden.
Deze wraps met gerookte zalm, honing mosterd dressing en sla zijn erg lekker, maar ook wraps met kruidenkaas en gegrilde groentenWraps met kruidenkaas, gerookte kipfilet en komkommer en wraps met zalm en kruidenroomkaas zijn erg lekker. Maak verschillende soorten wraps en serveer deze samen op een grote schaal, succes gegarandeerd!

salami roomkaas hoorntjes

5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond. salami roomkaas

Als je de salami roomkaas hoorntjes opstapelt zoals op de foto ziet dit er heel feestelijk uit. Kinderen vinden dit hapje vaak ook erg lekker. Het maken van de salami hoorntjes gevuld met kruidenkaas is helemaal niet moeilijk. Maak de salami roomkaas hoorntjes met kant en klare kruidenkaas of maak deze heel snel en makkelijk zelf.

Gevulde eieren.

5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond, gevulde eieren.

Gevulde eieren mogen natuurlijk niet als hapje ontbreken. Maak er wel super veel van want waarschijnlijk is de schaal met eitjes op voordat je er erg in hebt. Dit recept is een basis recept waar je zelf nog van alles bij door kunt doen. Doe het eigeel mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes in het eiwit. Bestrooi met een beetje paprika of kerrie poeder voor een extra mooi effect.

Bekijk onder het kopje hapjes op mijn blog nog meer lekkere hapjes recepten voor oudejaarsavond.

Alvast een gelukkig nieuwjaar!

0 reacties op “5 (makkelijke) hapjes voor oudejaarsavond”

  1. Pingback: een Tijd van lekker gezellig Samenzijn – Jeshuaist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *