10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten.

Na de feestdagen is het in januari fijn om het met eten even wat rustiger aan te doen.
Gezonde maaltijden maken in weinig tijd voor niet al teveel geld. Veel mensen gaan namelijk in januari samen met hun portemonnee even op dieet. Goedkoop, gezond, snel en makkelijk koken betekent echter niet dat het niet lekker kan zijn. Bekijk snel mijn tien snelle, goedkope, gezonde en makkelijke recepten om het jaar goed te beginnen.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten.. gegrilde kipfilet

 

Kipfilet is lekker mager en snel klaar. In dit recept marineer ik de kipfilet met knoflook en tijm in olijfolie en grill ik hem vervolgens. Grillen gaat erg snel, maar geeft een heerlijk resultaat. Je kunt de kip eten met de hieronder genoemde groente ovenschotel en couscous of serveer bij gekookte aardappelen met groente. Ook met pasta, risotto of salade is dit een lekkere gezonde en makkelijke maaltijd.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten.. Groente ovenschotel

Bij dit gerecht doet de oven het meeste werk voor je. Je kunt allerlei groente restjes gebruiken en zelf variëren door extra kruiden toe te voegen. Lekker met de hierboven genoemde gegrilde kipfilet met tijm en couscous. Ook kun je dit met couscous eten en wat extra champignons toevoegen in plaats van vis of vlees. Ook door de pasta smaken deze groentes uit de oven erg lekker.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten., noedelsoep.

Soep is vrijwel altijd makkelijk, gezond en goedkoop. Door het toevoegen van noedels heb je meteen een goed vullende soep. De gegrilde kipfilet zorgt voor genoeg eiwitten welke erg belangrijk zijn als je goede voornemen is om meer te gaan sporten dit jaar.

Als je alles goed voorbereid kun je deze noedelsoep met gegrilde kipfilet al in 10 minuten klaar hebben. Wanneer je het jezelf nog makkelijker wilt maken kook dan de kip (in blokjes gesneden) in de bouillon in plaats van deze apart te grillen.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Noedels

Noedels zijn super snel klaar (de wok noedels van Conimex hoeven maar 2 minuten te koken) doordat er voor dit recept diepvries groenten worden gebruikt ben je ook niet zo lang bezig met snijden. Als je liever vegetarisch eet voeg dan nog wat champignons toe en serveer met een spiegelei. Ook met kipfilet, vis of garnalen is dit een erg lekker en snel gerecht.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Pasta met spinazie en geitenkaas.

Deze gezonde vegetarische pasta is super snel klaar. Gebruik verse pasta met basilicum (AH) hier zit veel smaak aan en hij hoeft maar een paar minuten te koken. Door de zachte geitenkaas te gebruiken in plaats van roomkaas of kookroom heb je een keer echt een ander pasta gerecht. Dit gerecht is te maken in slechts 5 minuten.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Zalm uit de oven.

Zalm bevat veel gezonde vetten en is erg goed om zo nu en dan eens te eten. Beging het jaar goed door 1 keer per week vis op je menu te zetten. Deze zalm combineert met heel veel gerechten van gekookte aardappel met groente tot rijst of couscous en een salade.
Heel lekker hierbij is ook doperwtenpuree of Risotto met doperwten.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. tomatensoep met basilicum.

Tomatensoep kun je prima maken met tomaten uit blik. Dit gaat veel sneller dan alle tomaten snijden en smaakt alsnog heerlijk. Deze soep is misschien wel de makkelijkste soep die er is en is ook nog eens erg goedkoop. Serveer met stokbrood als lunch of avond eten.

 

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Courgettesoep

Courgettesoep met kruidenroomkaas is weer eens wat anders. Door de roomkaas smaakt de soep wat voller en romiger en vult hij beter. Eventueel kun je natuurlijk nog kipfilet, zalm (evt gerookt) of garnalen toevoegen. Serveer met een salade en broodjes.

 

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Boerenomelet.

Op dagen dat je echt geen zin hebt om uitgebreid te koken is een boeren omelet een goede uitkomst. Je kunt er allerlei restjes in verwerken. In dit recept gaat ook ontbijtspek, deze kun je weglaten en bijvoorbeeld kaas toevoegen. Ook kun je andere kruiden gebruiken. Ook lekker, goedkoop en makkelijk is tortilla deze Spaanse omelet lijkt wel wat op de boeren omelet.

10 snelle, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Kipfilet soep.

Deze kipfilet soep is heel erg fijn als je ziek bent (geweest) of wanneer je weerstand te wensen overlaat. De (zoute) bouillon zorgt dat je niet zo snel uitdroogt en de eiwitten in de kip helpen je aansterken. De groentes in de soep zorgen dat je wat vitamines binnenkrijgt. Voeg voor extra geneeskracht nog wat verse kruiden toe aan je soep deze helpen namelijk ook je weerstand te verhogen en ziektes buiten de deur te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *