5 Italiaanse restaurants in corralejo.

Italiaanse restaurants zijn op Fuerteventura goed vertegenwoordigd. Er wonen en werken dan ook erg veel Italianen op dit Spaanse eiland. Deze vijf Italiaanse restaurants in Corralejo bezocht ikzelf tijdens mijn vakanties naar Fuerteventura. Lees snel of deze restaurants de moeite waard zijn, of dat je toch beter voor een authentiek Spaans tentje kunt gaan.

1. La Scarpetta da Mario

Ook in mijn eerste bericht met restaurants op Fuerteventura schreef ik al over la Scarpetta da Mario.
Dit restaurant bezochten wij in 2017 al twee keer en ook in 2018 zijn wij hier weer twee keer geweest. alle keren bestelden wij iets anders van de kaart en alles was super lekker. La Scarpetta da Mario zit in het meer toeristische deel van Corralejo en hier komen dus ook veel toeristen. Het restaurant ziet er erg mooi en modern uit. Alles is erg schoon en de bediening is vriendelijk. Dit is een leuk Italiaans restaurant om uitgebreid te gaan eten voor een redelijke prijs.
Pizza’s hebben wij hier niet gehad dus hier kan ik ook niks over zeggen. Alle pasta gerechten die wij hier aten waren wel heel erg lekker. Ook de voorgerechten (vooral de special quiche met asperge en truffel was heerlijk). De nagerechten zijn prima, maar meestal liepen we naar de overkant voor een taartje bij Bakery.

Avenida Nuestra Señora del Carmen, 62
Corralejo

2. Taverna Fogalera

Taverna Fogalera is een super goed Italiaans restaurant met een prachtig uitzicht op de zee. Helaas heb ik hier nog maar 1 keer gegeten. We kregen een gratis voorafje van knapperig brood/toast met een lekker tomaten smeerseltje. De tonijn die ik had was werkelijk perfect en Rinse had een super lekkere truffel gnocchi. Als nagerecht deelden we een erg lekkere semifreddo. Dit restaurant is een absolute aanrader als je heerlijk Italiaans wilt eten met daarbij een lekker glaasje wijn en een prachtig uitzicht. De prijzen liggen hier iets hoger dan bij la Scarpetta da Mario, maar dat maakt het uitzicht meer dan goed.

Avenida Marítima, 12
Corralejo

3. Mi casa

Een klein stukje vanaf Taverna Fogalera zit Mi Casa. Dit restaurant heeft dus ook ongeveer hetzelfde uitzicht al Taverna Fogalera. Wel heeft dit restaurant veel meer terras waardoor je nog meer van het mooie uitzicht op zee kunt genieten. Mi Casa stond hoog op mijn lijstje van te bezoeken restaurants in Corralejo. Zomer 2018 hebben we dit Italiaanse restaurant dan ook eens daadwerkelijk geprobeerd. Dit restaurant is de duurste van dit lijstje, maar wat mij betreft niet de beste (wel de meest romantische setting van dit lijstje).
Het eten was redelijk, maar daar is het dan ook mee gezegd. De man in de bediening (eigenaar?) kwam druiperig en tegelijkertijd arrogant op ons over.
De pasta’s die wij bestelden waren redelijk tot goed, maar in vergelijk met de andere Italiaanse restaurants in Corralejo was de prijs/kwaliteit verhouding wat mij betreft ver te zoeken.
Als nagerecht namen we twee taartjes, ook hier helaas niks bijzonders.
Het uitzicht is wel fenomenaal en het eten is niet slecht alleen erg duur voor wat je krijgt.
Bij dit restaurant moet je reserveren, niet omdat het helemaal vol zit, maar omdat de man in de bediening anders aardig chagrijnig lijkt (het staat namelijk op het bord dat je van te voren dient te reserveren).

Calle Marítima, 42
Corralejo

4. Vivi 100% Italiano

Bij vivi 100 % Italiano aten wij een heerlijke pizza en een Calzone.
De pizza met rauwe ham was super goed. Heerlijk krokant en royaal belegt met vleeswaren. De Calzone was ook royaal gevuld, maar dan met heel veel dikke plakken gekookte ham, dit was een beetje overdadig en helaas leek er geen kaas bij de Calzone te zitten.
De tiramisu die we na de pizza’s deelden was erg lekker.
Wij zijn deze avond redelijk op tijd gaan eten (7 uur, meestal pas om 9/10 uur) en konden nog buiten zitten. Later op de avond kwam ik even binnen in het restaurant en toen was ik heel blij dat wij buiten zaten het was namelijk erg vol en heel erg lawaaiig. Als je hier niet zo gek op bent dan kun je dus beter wat vroeger gaan om een plekje buiten te kunnen bemachtigen.
Vivi 100% Italiano is een goede pizzeria, maar niet een restaurant voor een uitgebreid romantisch etentje. Het terrasje is erg smal en kijkt uit op het politie bureau dit was voor ons niet storend, maar ook niet heel erg romantisch natuurlijk.
Deze pizzeria vonden wij zeker gezien de kwaliteit erg goedkoop.

Calle Victor Grau Bassas, 1
Corralejo

5. Mariposa

De eerste dag van onze tweede vakantie op Fuerteventura bezochten wij Mariposa.
Dit was een super goede keus. We werden heel vriendelijk verwelkomd in het verder lege restaurant. Gratis kregen we een klein glaasje prosecco en wat broodjes vooraf.
Mijn gnocchi met kaas en krokant spek was heel lekker, maar wel erg machtig. Rinse zijn gevulde pasta met geitenvlees was ook erg lekker.
De gratis honing rum (ron miel) sloegen we gezien onze late aankomst op het eiland maar af om lekker naar bed te kunnen gaan.
Mariposa is een erg leuk, klein en goedkoop Italiaans restaurantje. Het restaurant is subtiel ingericht als een soort (vlinder) tuintje.

Calle Jesús Machín Santana, 7
Corralejo

Andere Italiaanse restaurants in Corralejo die ik nog niet heb bezocht, maar absoluut nog eens wil bezoeken zijn:

 • Loca Blanca (was helaas gesloten tijdens onze vakantie eind juni beging juli)
  Calle de Arístides Hernández Morán 2/7 Corralejo
 • L’Osteria dei Colori
  Calle Victor Grau Bassas Corralejo
 • Calu
  Calle Marítima, 42 Corralejo (naast Mi Casa)
 • Big Wave (pizzeria)
  Calle Jesús Machín Santana, 8 Corralejo (tegenover Mariposa)

Een leuk Italiaans restaurant in el Cotillo is Bonito gastrobar.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *