Restaurants op Zakynthos, Botanic Garden (Tsilivi).

Agnadi restaurants op Zakynthos is mijn favoriete familie restaurant op dit mooie Griekse eiland maar Botanic Garden is mijn favoriet voor een romantisch etentje.
Vooral buiten kun je erg mooi zitten met de tafeltjes lekker ver uit elkaar. Je dineert hier onder de citrus bomen en kruiden worden uit het eigen kruidentuintje geplukt.

Op de laatste avond van ons weekje Zakynthos gingen Rinse en ik gezellig romantisch met z’n tweetjes eten. Onze keuze viel op Botanic Garden. ’s middags reserveerden we hier alvast voor dezelfde avond en dit was maar goed ook.

Het restaurant ligt in het plaatsje Tsilivi in tegenstelling tot veel andere restaurants op Zakyntos is het hier niet moeilijk om een parkeerplek te vinden. Wel moet je hierna nog een drukke weg oversteken.

De kaart is zoals veel restaurants op Zakynthos een mix tussen Grieks en Italiaans. Wel hebben ze hier wat variaties op de traditionele gerechten toegepast.

Als voorgerecht namen wij de vegetarische groente moussaka en octopus daarna koos ik voor de risotto met zeevruchten en Rinse voor een stoofschotel met Griekse pasta.

De voorgerechten waren heerlijk vooral de octopus was super goed klaargemaakt.
Na bij een ander restaurant op Zakynthos gele rijst als risotto te hebben gekregen was ik een beetje huiverig voor deze risotto (heb hier ook eerst gevraagd of het echte risotto rijst was), maar gelukkig was dit een echt heerlijk bereide risotto (de bediening kwam nog speciaal vragen of ik deze risotto goed vond). De stoofschotel was ook lekker, maar niet heel bijzonder. De rode huiswijn smaakte prima.

als nagerecht gingen we voor een zoute karamel chocolademousse en dit was 1 van de lekkerste desserts die ik ooit heb gegeten. De soort tompouce met te zure en zoute room viel bij ons helaas niet in de smaak. Waarschijnlijk lag dit aan ons want ze serveerden dit bijna elke tafel en verder smaakte hij iedereen blijkbaar goed. We mochten nog wel een chocolademousse extra nemen van het huis, maar hier zaten we helaas veel te vol voor.

Tot slot kregen we nog een gratis drankje bij de rekening.

De bediening was erg vriendelijk en probeerde het ons erg naar de zin te maken. Het eten was veel verfijnder dan bij de meeste restaurants die ik op Zakynthos bezocht. De prijs was een klein beetje hoger dan bij het gemiddelde restaurant, maar dit is het wat mij betreft zeker waard.

Liever naar een leuk familie restaurant op Zakynthos? Bekijk dan of Agnadi restaurant je wat lijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *