Pastinaakpuree

Van deze vergeten groente kun je een heerlijke puree maken. Pastinaakpuree past goed bij vis zoals dorade, zeebaars, forel of zalm . Aan de puree voeg ik wat olijfolie en kookvocht toe in plaats van roomboter of melk, hierdoor is dit recept ook koemelk/lactosevrij en zelfs veganistisch.

Ingrediƫnten voor 2/3 personen:

  • 500 gram pastinaak
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Breng een pan met water aan de kook.

Schil de pastinaak en verwijder de onder en bovenkantjes. Was de pastinaak en snij in blokjes.

Kook de pastinaak in 10 tot 20 minuten gaar.

Giet de pastinaak af maar vang een deel van het kookvocht op en bewaar dit.

Doe de pastinaak in het bakje van de staafmixer (hoge beker) of in de keukenmachine. Haal de staafmixer door de pastinaak voeg 1 el olijfolie eventueel een beetje kookvocht en zout en peper naar smaak toe. Mix nogmaals totdat er een mooie gladde puree ontstaat.

pastinaakpuree

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *