Kookboek review: Jamie’s Amerika

Thuis kijken wij graag naar de kookprogramma’s van Jamie Oliver. Soms maak ik een recept van zijn website, maar deze keer had ik het boek Jamie’s Amerika van de bibliotheek geleend. Uit dit boek met meer dan 100 Amerikaanse recepten (met een twist) heb ik  drie recepten uitgekozen om te proberen op basis hiervan heb ik deze review geschreven.

Het Jamie’s Amerika kookboek is een dik kookboek met wel 359 bladzijden en meer dan 100 recepten. De recepten staan ingedeeld per bevolkingsgroep of gebied. Bij ieder nieuw deel staat wat informatie over de bevolking en hun manier van eten en leven. Dit is op een prettige manier geschreven en laat ook de minder voor de hand liggende kant van de Amerikaanse (eet)cultuur zien. Zoals bijvoorbeeld in het deel over de Egyptische invloeden.

Helaas kwam ik er na een aantal keer doorbladeren en recepten lezen achter dat sommige dingen lastig te maken waren door de vele ingrediënten die hier soms ook niet makkelijk te krijgen zijn.

Uiteindelijk koos ik voor drie recepten namelijk:

  • Killer mac & cheese (blz 60-61
  • rustieke tortilla-soep (blz 144-145
  • Cowboypasteitjes op z’n Cornish (blz 316-317)

Killer Mac & cheese

Mac and Cheese had ik hiervoor nog nooit gemaakt, maar leek me altijd al erg lekker.
Deze versie is meteen voor 8 tot 10 personen. Omdat wij met z’n tweeën zijn heb ik het recept gehalveerd en konden we er alsnog 2 keer van eten. Behalve de verse laurierblaadjes (ik gebruikte 2 gedroogde laurierblaadjes) kon ik alle ingrediënten makkelijk vinden en zijn er ook geen hele dure ingrediënten nodig. Zoals de naam al doet vermoeden is deze killer Mac & cheese niet heel erg gezond. Door er een lekkere salade bij te serveren kun je toch nog wat vitamines binnenkrijgen. De eerste keer was het gerecht al een beetje droog en de tweede keer was het dus echt iets te droog. Het smaakte (vooral door de frisse salade ernaast) toch nog erg lekker. Toch denk ik niet dat ik deze Mac and Cheese vaker ga maken. Het lijkt me wel een goed gerecht als je een grote groep hongerige mensen over de vloer krijgt met bijvoorbeeld een verbouwing of verhuising. Als cijfer geef ik dit recept een 7,5

Rustieke tortilla-soep

Al een tijdje ben ik erg gek op Mexicaans geïnspireerde gerechten en dus had ik echt zin om deze tortilla-soep met paprika’s, tomaten, avocado, limoen, koriander en tortillachips te maken. Het recept heb ik een beetje aangepast en waarschijnlijk kom je dit recept binnenkort wel op de blog tegen.

Het recept is duidelijk geschreven en de soep is erg makkelijk om te maken. De avocado, limoen, groene peper, en tortillachips kun je op het laatst toevoegen aan de hele pan of gezellig op tafel zetten, zodat iedereen zelf kan kiezen wat er in zijn soep moet.

Dit recept is te maken met ingrediënten die overal makkelijk te verkrijgen zijn en niet heel erg duur zijn. De duidelijke uitleg en korte bereidingstijd (ongeveer 40 minuten) maken dit een top recept die van mij een dikke 10 krijgt. Dit ga ik absoluut vaker maken.

Kookboek review: Jamie's Amerika. Rustieke tortilla-soep

Cowboy pasteitjes op z’n Cornish.

Omdat Rinse gek is op pasteitjes moest ik dit recept natuurlijk proberen.
Het deeg leek mij heel erg makkelijk om te maken, maar was erg slap en viel bij het rollen en dicht vouwen telkens uit elkaar.

De vulling was niet moeilijk om te maken en smaakte ook zonder laagje deeg erg lekker.

Na veel geklieder zijn de pasteitjes uiteindelijk wel gelukt en waren lekker.
Toch Was het mij het werk eigenlijk niet waard. Daarom denk ik ook dat ik deze pasteitjes niet vaker ga maken. Dit recept geef ik een 6,5

Met voor de recepten een 7,5 een 10 en een 6,5 krijgt dit boek van mij op basis van de geteste recepten als cijfer een 8. Er staan natuurlijk nog veel meer leuke recepten in alleen heb je voor veel recepten dus wel wat meer bijzondere ingrediënten nodig, maar als dit voor jou geen probleem is of je hebt de creativiteit om ingrediënten zelf te veranderen dan is Jamies Amerika zeker geschikt voor je.

Je kunt Jamie’s Amerika via deze link bestellen bij bol.com.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *