Romantisch drie gangen Valentijnsmenu (makkelijk en snel)

Valentijnsdag (14 februari) valt dit jaar op een donderdag, gewoon doordeweeks dus. Waarschijnlijk wil je er ondanks dat het een doordeweekse dag is toch een gezellig en romantisch avondje van maken. Met dit simpele, maar romantische drie gangen menu gaat dat je zeker lukken.

 

Romantisch drie gangen Valentijnsmenu (makkelijk en snel) tomatensoep met basilicum.

Als voorgerecht starten we met een soep in de kleur van de liefde. Deze tomatensoep met basilicum is erg snel klaar, maar daardoor niet minder lekker. Serveer er eventueel nog een stokbroodje bij met kant en klare of homemade kruidenboter.

Romantisch drie gangen Valentijnsmenu (makkelijk en snel). Spaghetti met zalm en courgette in romige Parmezaansaus.

Bij een romantisch etentje kies ik vaak voor spaghetti deze versie is door de zalm erbij best luxe, maar zalm is erg snel klaar en makkelijk te bereiden. Serveer hier eventueel nog een Italiaanse rauwkost salade bij.

Romantisch drie gangen Valentijnsmenu (makkelijk en snel). Chocolade Nutella fondue.

Wat is nou er romantischer dan de maaltijd afsluiten met het dippen van aardbeien in vloeibare chocolade met de smaak van Nutella? Ik zou het niet weten. Natuurlijk kun je ook andere soorten fruit (of koekjes) in de chocoladefondue dippen.

Tips:

  • Begin op tijd met de voorbereidingen dit scheelt veel stress (en gestrest beginnen aan een romantisch diner is geen goed idee).
  • dek de tafel mooi en steek wat kaarsjes aan voor een extra romantische sfeer.
  • Denk van te voren alvast na over de drankjes, een keertje wijn doordeweeks? of toch liever frisdrank of vruchtensap? Zorg in ieder geval voor mooie glazen zodat er niet uit het flesje/blikje gedronken hoeft te worden.
  • Haal de zalm bij voorkeur van de visboer in plaats van bij de supermarkt, dit verschil proef je.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *