Leuke plaatsen op Fuerteventura: Betancuria

Tijdens onze tweede vakantie op Fuerteventura bezochten wij de voormalige hoofdstad van dit Canarische eiland, Betancuria. Als je op Fuerteventura op vakantie bent is dit een hele leuke plek om eens een (halve) dag naartoe te gaan. Vooral met eigen vervoer is dit erg leuk. Er gaat een bergachtig smal paadje naar Betancuria met een geweldig mooi uitzicht over het eiland. Betancuria zelf is ook prachtig om te zien, het is hier bijvoorbeeld veel groener dan in de provincie la Oliva.

Vanuit Corralejo kun je in ongeveer een uurtje naar Betancuria rijden. Wanneer je Betancuria binnen komt rijden dan word je verwelkomt door de beelden van de oorspronkelijke bewoners, veel bijzonderder is echter het mooie uitzicht dat je vanaf hier geniet. Hier kun je dus (als het niet vol staat door de bussen, zoals bij ons) even stoppen voor wat mooie foto’s.

Vervolgens kun je verder rijden totdat je bij een parkeerplaats vlakbij het centrum komt. Vanaf hier ga je te voet verder. Betancuria is het makkelijkst te bezoeken als je goed ter been bent omdat er veel hoogteverschillen zijn.

Terwijl je rondloopt door Betancuria kun je genieten van alle mooie gebouwen en de planten die je op de rest van het eiland weinig ziet. Als je geluk hebt zit er ook iemand muziek te maken, dit maakt het plaatje natuurlijk compleet.

Er zijn in Betancuria veel leuke souvenirwinkeltjes en ook staan er veel picknick bankjes waar je lekker kunt gaan picknicken er is ook een speeltuintje voor de kinderen.

Voor een goede lunch raad ik je La Sombra aan. Bij La Sombra eet je de heerlijkste hamburgers en tapas in een hele mooie groene omgeving met cactussen en palmbomen.

Ook het naast La Sombra gelegen Casa Santa Maria schijnt erg goed te zijn.

Leuke plaatsen op Fuerteventura: Betancuria (Casa Santa Maria)

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

0 reacties op “Leuke plaatsen op Fuerteventura: Betancuria”

  1. Pingback: Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 3: |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *