Indian Spices (Emmen)

Restaurant Indian Spices in Emmen heb ik in andere artikelen al een aantal keer genoemd.
Nadat ik er pas geleden met de Albert Heijn/Iens restaurant actie weer eens had gegeten bedacht ik mij dat ik toch echt eens een heel artikel over Indian Spices moest schrijven. Dit Indiase restaurant in Emmen is namelijk één van mijn favoriete restaurants. Lees snel verder om er achter te komen waarom dit zo is.

Toen Rinse en ik ongeveer drie jaar geleden in Emmen rondliepen wouden we wat gaan eten bij het Griekse restaurant. Op weg hiernaartoe liepen we voor Indian Spices langs en het zag er hier zo gezellig uit dat we spontaan besloten om voor het eerst in ons leven maar eens Indiaas te gaan proberen. We hadden toen nog geen idee wat Indiaas eten inhield, dat terwijl het nu behoort tot ons favoriete eten.

Ook mijn ouders, zusje en oma kenden de Indiase keuken nog niet. Wij hebben nu ook al twee keer met elkaar bij Indian Spices gegeten en ook zij lusten nu graag zo nu en dan een Indiase maaltijd.

Je begint de maaltijd hier altijd met papadums en dips van het huis.

Restaurant, Indian Spices (Emmen)
Papadums

Ons favoriete voorgerecht bij Indian Spices is absoluut Bhuna prawn on puree. Dit zijn kruidige garnalen op een heerlijk zacht broodje.

Bij het drie gangen menu van de Albert Heijn/Iens actie kregen we een verrassingsmenu. Met verschillende voor en hoofdgerechten. Deze voorgerechten (Onion Baji, groente samosa, gebakken garnaal en kipkluifjes) waren ook allemaal erg lekker.

De kaart bij Indian Spices is erg uitgebreid. Er staan vooral veel curry gerechten op de kaart. Ook staan er tandoori en biryani gerechten op. Je kunt hier kiezen uit een gerecht met kip, lam, rund, garnalen, groente en/of paneer.

Alle gerechten die ik hier heb geprobeerd (en dat zijn er ondertussen al aardig wat) waren erg lekker. Mijn favoriete gerechten bij Indian Spices zijn, king prawn Bhuna en king prawn Dansak. Rinse is gek op de chicken Tikka Masala en Gohst Dupiaza.

Als nagerecht kun je de maaltijd hier heel goed afsluiten met een overheerlijke zelfgemaakte (mango) kulfi en voor de liefhebber echte Indiase thee.

Restaurant, Indian Spices (Emmen)
Mango kulfi.

Wel heb ik gemerkt dat ze in het restaurant een beetje moeite hebben met groepen van meer dan zes personen. De bediening is en blijft altijd erg vriendelijk, maar met grotere groepen heb ik zelf meegemaakt en gezien aan andere tafels dat de wachttijden erg lang worden en er veel fouten worden gemaakt.

Met z’n tweeën en met kleinere groepjes was het voor ons altijd prima voor elkaar en konden we hier heerlijk rustig dineren.

De prijs kwaliteit verhouding vind ik bij Inidan Spices in Emmen erg goed. De gerechten zijn goedkoop tot gemiddeld geprijsd.

Benieuwd wat er allemaal op de kaart staat en wat de prijzen zijn kijk dan eens op de website van Indian Spices.

adres:
Weerdingerstraat 14A
Emmen

Parkeren kan aan de overkant op de (binnen bepaalde tijden betaalde) parkeerplaats.

Wat is jouw favoriete restaurant en welke keuken is bij jou favoriet? Laat het horen in de comments hieronder!

 

Ook in Assen zit een goed Indiaas restaurant: Kohinoor van India
Of wat dacht je van Nooristan restaurant  in Hoofddorp met heerlijke Afghaanse gerechten.

Natuurlijk kun je ook zelf overheerlijke Indiase gerechten maken zoals:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *